plny-hrniec_transparent_negativ.png

Nesmrteľný RECEPT na strojčekové koláčiky z čias socializmu: Babka do nich pridávala JEDNU ŠPECIÁLNU prísadu, vďaka nej sú dokonalé !

Ešte pred pár rokmi boli tieto sušienky na stole takmer v každej domácnosti.

Postupom času upadli do zabudnutia, keď ikonické mlynčeky nahradili multifunkčné kuchynské roboty.

Tradičný mlynček na mäso má však aj iné využitie, o ktorom nie každý vie.

 

 

Portál newsy.gotujmy uverejnil recept na strojčekové pečivo, ktoré tieto sviatky musíte vyskúšať.

Toto krehké pečivo sa skvele hodí aj na sviatočný stôl. 

Vaši rodičia si tieto koláčiky určite pamätajú a možno si na ne spomeniete aj vy.

 

 

Pre mnohých ľudí je táto maškrta symbolom bezstarostného, ​​blaženého detstva.

Strojové sušienky boli hitom za socializmu a postupne upadajú do zabudnutia. 

Pečivo vyrobené pomocou mlynčeka na mäso so špeciálnym sušienkovým nadstavcom je na prípravu celkom jednoduché, takže ho zvládne aj úplný začiatočník bez skúseností s pečením.

Vďaka rôznym vzorom na nadstavci je možné vyrobiť si tieto krehké sušienky v rôznych tvaroch. 

 

 

Bude vám stačiť pár ingrediencií, ktoré máte pravdepodobne už aj doma.

Nielenže sa rýchlo pripravujú, ale rovnako rýchlo zmiznú z taniera!

Ich ďalšou výhodou je, že sa dajú dlhodobo skladovať na suchom a tmavom mieste.

Ak chcete, môžete ich kombinovať s čokoládou, ako polomáčané sušienky.

Fantázii sa medze nekladú.

 

 

Vďaka nim budete mať v prípade neohlásených hostí vždy niečo sladké poruke.

Ak im dokážete odolať.

Naučte sa tento recept na rýchle a chutné sušienky!

 

 

Aj keď v minulosti naše mamy a staré mamy často piekli tzv. strojové pečivo na bravčovej masti.

Tento ušľachtilý tuk im dodá jedinečnú arómu, aj chuť.

 

 

Ako pripraviť sušienky krok za krokom?

Keď už vieme, o aké sušienky ide, prejdime k osvedčenému receptu.

 

 

Ingrediencie

1 kg múky

220 g bravčovej masti

280 g masla

180 g práškového cukru

60 g smotany

4 žĺtky

Spôsob prípravy

Suroviny vyberte z chladničky ešte pred prípravou, aby mali izbovú teplotu.

Medzitým si preosejeme múku.

 

 

Vďaka tomu ju prevzdušníte a koláčiky budú krehké.

Do misky s múkou pridajte práškový cukor.

Potom maslo a masť nakrájame na menšie kúsky a pridáme do misy s múkou.

Do misky pridáme aj žĺtky a smotanu.

 

 

Zo surovín vypracujeme cesto, ktoré preložíme do potravinovej fólie a dáme aspoň na hodinu stuhnúť do chladničky.

Po uplynutí tejto doby pripravte sušienky pomocou kuchynského robota.

Ak túto možnosť nemáte, vždy to môžete urobiť inak.

Cesto rozvaľkáme a pomocou vykrajovača ho rozdelíme na menšie kúsky.

Pripravené sušienky naukladajte na vymastený plech a vložte do rúry na 15 minút.

 

 

Sušienky by sa mali piecť pri teplote 200 °C.

Dobrú chuť!

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes