Vynikajúce strapaté zemiaky: Pripravte si hravú pečenú pochúťku

Hravé, originálne a veľmi chutné jedlo. Vyskúšajte túto pečenú pochúťku s vynikajúcou chuťou a jednoduchou prípravou. Pochutná si celá rodina. :-)

Hravé, originálne a veľmi chutné jedlo. Vyskúšajte túto pečenú pochúťku s vynikajúcou chuťou a jednoduchou prípravou. Pochutná si celá rodina! :-)

Potrebujeme:

4 väčšie zemiaky

Olivový olej

3 lyžice masla

1 lyžicu zelenej cibuľky najemno nakrájanej

Soľ, čierne mleté korenie

...

½ šálky strúhaného syra

½ šálky mlieka alebo sladkej smotany

1 žĺtok

Roztopené maslo na potretie

Postup:

Zemiaky dôkladne umyjeme a vysušíme. Preložíme na pelch vystlaný fóliou, pokvapkáme olivovým olejom a vložíme do rúry. Pečieme pri teplote 200 stupňov cca 60 minút.

Keď sú zemiaky upečené, odrežeme hornú časť a vnútro každého zemiaku vyberieme lyžicou – tak aby sme nepoškodili šupu. V miske zmiešame vnútro zemiakov s maslom, cibuľkou, okoreníme a osolíme. Nakoniec vmiešame syr, mlieko a žĺtok.

Do vnútra zemiakov najskôr vložíme vrchnú odrezanú časť a zatlačíme vidličkou (viď video návod) a do každého zemiaku navrstvíme náplň. Nakoniec upravíme vzhľad zemiakov vidličkou – dodáme im tak hravú – strapatú podobu.

Potrieme roztopeným maslom a môžeme posypať obľúbeným korením. Vložíme späť do rúry a pečieme ešte 20-30 minút, alebo kým nebude povrch zlatistý.