Tieto sladké slimáky sú jednoducho úžasné: Lepšie ako šišky a krásne vyzerajú na tanieri!

1153 0

Pripravte si tieto chutné sladké slimáky podľa receptu z youtube a budete nadšení. Je to výborná maškrta pre všetky maškrtné jazýčky!

Potrebujeme:

500 g hladkej múky

250 ml teplého mlieka

1 PL sušeného droždia

2 PL kryštálového cukru

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 ČL soli

1 vajce

40 g masla

4 g prášku do pečiva

krupicový cukor na obalenie

Postup:

Do misky si nalejeme teplé mlieko, pridáme sušené droždie a metličkou dobre rozmiešame. 

Následne nasypeme cukor, soľ, pridáme vajce a opäť vyšľaháme metličkou.

Primiešame aj zmäknuté maslo, kypriaci prášok do pečiva a zapracujeme múku. 

Cesto necháme kysnúť 1 hodinu. 

Vykysnuté cesto preložíme na pracovnú dosku.

Rozrežeme na 8 približne rovnakých kúskov a každý z nich vygúľame. 

Cesto vyšúľame na dlhý šúľok a následne stočíme do slimáka na kúsok papiera na pečenie. 

Takto spracujeme každú guľku cesta, slimáky uložíme vedľa seba, prikryjeme utierkou.

Necháme podkysnúť ešte 15 minút. 

Do hrnca si nalejeme rastlinný olej a vkladáme doň po jednom slimáky.

Vysmážame z oboch strán dozlatista.

Nakoniec slimáky ešte obalíme v krupicovom cukre.

Hotovo, môžeme podávať.

Prajeme dobrú chuť! 

Video návod:

 

Témy:


Pridajte svoj komentár