plny-hrniec_transparent_negativ.png

Raňajky, ktoré miluje celá rodina: Sladké pečivo ako z pekárne, ktoré vytiahne z postele aj najväčších spachtošov!

Napečte rodine toto vynikajúce sladké pečivo z youtube a budú sa tešiť na raňajky.

Potrebujeme:

10 g sušeného droždia

60 g kryštálového cukru

200 ml teplej vody

200 ml teplého mlieka

2 bielky

90 ml oleja

1 ČL soli

720 g hladkej múky

45 ml oleja

Na plnku:

500 g maku

90 g kryštálového cukru

200 ml oleja

3 PL oleja

2 žĺtky

1 PL oleja

Postup:

Do misy si nasypeme sušené droždie, kryštálový cukor a nalejeme teplú vodu, aj mlieko.

Dôkladne premiešame metličkou. Pridáme bielky, olej, soľ a zapracujeme múku. Nakoniec ešte spracujeme cesto s olejom a vymiesime.

Vložíme ho do misy, prikryjeme a necháme stáť 1 hodinu.

Medzitým si pripravíme náplň.

Mak zmiešame s kryštálovým cukrom, olejom a vymiešame dohladka. 

Vykysnuté cesto si preložíme na pracovnú dosku a rozrežeme ho na 6 rovnakých častí.

Každý kúsok roztiahneme na placku, pričom ruky si potierame olejom.

Natrieme makovú plnku po celej ploche a prikryjeme ďalšou plackou.

Takto spracujeme všetky kúsky cesta a vrstvíme placky spolu s makovou plnkou. 

Postláčame rukami a cesto rozkrájame na šírku 2 prstov na rovnomerné pásy.

Každý pás naskladaného cesta s plnkou prehneme na polovicu, zatočíme a ukladáme vedľa seba na plech pokrytý papierom na pečenie.

Necháme podkysnúť 10 minút, potrieme vyšľahanými žĺtkami s trochou oleja a dáme piecť do predhriatej rúry na 180 °C.

Pečieme asi 30 – 35 minút.

Hotovo.

Prajeme dobrú chuť!

Video návod:

 

 

 

Najlepšie recepty na dnes