Vynikajúce pudingové rezy z hrnčeka: Nesmierne jemný a lahodný koláč s jablkami – ako perinka!

Výborný recept od Tatjany L., tejto koláčik je jednoduchý, rýchly a naozaj výborný. Neváhajte ho vyskúšať aj s iným ovocím.

Potrebujeme (1 hrnček = 250 ml):

Cesto:

3 hrnčeky hladkej múky

1 hrnček práškového cukru

1 vajce

1 žĺtok

...

2 vanilkové cukry

1 prášok do pečiva

Citrónová kôra z jedného citrónu

Trochu citrónovej šťavy

1 Hera alebo 1 maslo

Náplň:

3 Zlaté klasy

3 hrnčeky mlieka

5 lyžíc cukru

4 veľká jablka – alebo broskyne, prípadne iné ovocie nakrájané na plátky

Postup:

Zmäknutý tuk so všetkými ingredienciami spracujeme na cesto a  rozdelíme na polovicu. Necháme odpočinúť. Zatiaľ si nachystáme jabĺčka a plech, ktorý vymastíme a trochu vysypeme múkou. Rozvaľkáme polovicu cesta, navrstvíme na plech a naukladáme naň plátky jabĺk. Uvaríme puding a vriaci ho nalejeme na jablká a prikryjeme druhou polovicou cesta. Upečieme do ružova v predhriatej rúre na 180 stupňov.