Sladké pečivo plnené pudingom a sušenými hrozienkami. Vynikajúca dobrota ku kávičke.
Potrebujeme:
Na cesto:
500 g hladkej múky
1 kocka čerstvého droždia
75 g kryštálového cukru
Špetka soli
200 ml teplého mlieka
Na náplň:
1 bal. vanilkového pudingu
2 lyžice cukru
500 ml mlieka
Hrsť sušených hrozienok
Na potretie:
100 ml vody
2 bal. vanilkového cukru
Postup:
Z pudingového prášku, cukru a mlieka uvaríme puding.
Kvasnice rozmelíme do teplého mlieka a pridáme 1 lyžicu cukru. Počkáme, kým vyjde kvások. V miske zmiešame múku so soľou, zvyšným cukrom, pridáme kvások a vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť.
Vykysnuté cesto rozdelíme na dve polovice a každú rozvaľkáme na pomúčenej doske na tenký plát. Potrieme vychladnutým pudingom, posypeme hrozienkami a opatrne zrolujeme. Narežeme na pásiky hrubé cca 1,5 cm.
Preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a kým sa rúra zahreje, necháme ešte chvíľu podkysnúť na plechu.
Pečieme pri teplote 180 stupňov, kým povrch slimáčikov nie je zlatistý.
Ešte horúce pečivo potrieme zmesou vody a vanilkového cukru.
Prajeme vám dobú chuť! :-)
zdroj: coolinarika