plny-hrniec_transparent_negativ.png

Vynikajúce pudingové pečivo

Máte chuť na niečo dobré ku kávičke? Vyskúšajte tieto neprekonateľné pudingové slimáčiky. Sú skutočne vynikajúce.

Sladké pečivo plnené pudingom a sušenými hrozienkami. Vynikajúca dobrota ku kávičke.

Potrebujeme:

Na cesto:

500 g hladkej múky

1 kocka čerstvého droždia

75 g kryštálového cukru

Špetka soli

200 ml teplého mlieka

Na náplň:

1 bal. vanilkového pudingu

2 lyžice cukru

500 ml mlieka

Hrsť sušených hrozienok

Na potretie:

100 ml vody

2 bal. vanilkového cukru

Postup:

Z pudingového prášku, cukru a mlieka uvaríme puding.

Kvasnice rozmelíme do teplého mlieka a pridáme 1 lyžicu cukru. Počkáme, kým vyjde kvások. V miske zmiešame múku so soľou, zvyšným cukrom, pridáme kvások a vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť.

Vykysnuté cesto rozdelíme na dve polovice a každú rozvaľkáme na pomúčenej doske na tenký plát. Potrieme vychladnutým pudingom, posypeme hrozienkami a opatrne zrolujeme. Narežeme na pásiky hrubé cca 1,5 cm.

Preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a kým sa rúra zahreje, necháme ešte chvíľu podkysnúť na plechu.

Pečieme pri teplote 180 stupňov, kým povrch slimáčikov nie je zlatistý.

Ešte horúce pečivo potrieme zmesou vody a vanilkového cukru.

Prajeme vám dobú chuť! :-)

zdroj: coolinarika

Najlepšie recepty na dnes