plny-hrniec_transparent_negativ.png

Vynikajúce plnené langoše hotové za pár minút: Manželka a deti sa ich nevedia dojesť!

Pripravte si doma krehké plnené langoše podľa nášho jednoduchého receptu.

Moje deti langoše zbožňujú a tak som sa rozhodol ich pripraviť aj takýmto spôsobom – boli nadšené a odvtedy si už iné nepýtajú.

 

 

Jemné a voňavé plnené langoše podľa jednoduchého receptu z youtube kanála Хозяюшка Узбечка.

Potrebujeme:

300 ml kefíru

1 ČL soli

1 PL kryštálového cukru

1 vajce

50 g masla

550 g hladkej múky

1 PL prášku do pečiva

Na plnku:

280 g mletého mäsa

2 cibule

soľ

30 g kôpru

mleté čierne korenie

mletú červenú papriku

koriander

Na vysmážanie:

rastlinný olej

Postup:

Do misky pridáme vajce, cukor a soľ.

 

 

Metličkou vymiešame.

Pridáme teplý kefír a roztopené maslo.

Opäť zamiešame.

 

 

Potom pridáme múku a prášok do pečiva.

Lyžicou zamiešame a rukou vymiesime.

 

 

Cesto prekryjeme fóliou a utierkou.

Necháme 10 minút odstáť.

Zatiaľ si pripravíme náplň. Cesto nekysne, ale je dobré, keď pár minút odleží.

 

 

Do misky pridáme mäso.

Nastrúhame k nemu cibuľu, kôpor, soľ, koriander a mletú papriku (ak chcete, cibuľu nemusíte strúhať, ale nakrájajte na drobno).

Všetko spolu premiešame vidličkou.

 

 

Z mäsovej zmesi rukami vytvarujeme fašírky.

Poukladáme ich na tvrdú podložku.

Cesto nakrájame na 12 rovnakých častí.

 

 

Z cesta ušúľame guľky, položíme ich na tanier a prekryjeme fóliou.

Cesto rozvaľkáme valčekom na pomúčenom stole do tvaru menšieho taniera.

 

 

Do stredu cesta vložíme mäsovú zmes.

Roztlačíme ju.

Cesto zavrieme a trochu potlačíme rukami.

Langoše vysmážame v horúcom oleji z oboch strán do zlatista.

 

 

Prajeme Vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes