Vynikajúce placky, ktoré perfektne odštartujú váš deň: Sýte, chutné a navyše vyzerajú pekne na tanieri!

Tieto chutné farebné placky podľa receptu z youtube si môžete dať na raňajky, ak vás čaká náročný deň alebo ako menší obed, či večeru.

Skombinujte s čerstvou zeleninou, obľúbenou omáčkou a určite si pochutíte!

 

Potrebujeme:

2 zemiaky

3 jarné cibuľky

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 mrkvu

1 červenú papriku

4 vajcia

čierne mleté korenie

sušenú mätu

červenú mletú papriku

3 PL hladkej múky (75 g)

1 ČL soli

1/2 ČL sódy bikarbóny

rastlinný olej na vysmážanie

Postup:

Zemiaky si ošúpeme, nakrájame na kolieska a potom na tenké prúžky. 

 

 

Prúžky zemiakov si vložíme do misy, osolíme lyžičkou soli a zalejeme vodou.

Takto necháme stáť v slanej vode po dobu 5 minút. 

Jarnú cibuľku si očistíme, umyjeme, nakrájame na malé kúsky a vložíme do misy. 

 

 

Teraz si očistíme mrkvu, ktorú tiež nakrájame na tenké prúžky ako zemiaky.

Pridáme ju k cibuľke spolu s nadrobno nakrájanou červenou paprikou. 

 

Zemiaky si vyberieme z osolenej vody, vyžmýkame a uložíme ich na papierové utierky, aby trochu oschli. 

Potom ich pridáme do misy s ostatnou zeleninou. 

Zeleninu premiešame a pridáme k nej 4 vaječné bielky, pričom žĺtky si odložíme na neskôr, každé zvlášť do malej misky.

 

Zeleninovú zmes v miske osolíme, okoreníme, pridáme múku, aj sódu bikarbónu a dobre premiešame. 

Na panvicu si nalejeme olej a pomocou lyžice doňho ukladáme malé placky, pričom v strede urobíme malú jamku, do ktorej umiestnime žĺtok (použijeme žĺtky, ktoré sme si predtým odložili).

 

Vysmážame najskôr z jednej strany pod pokrievkou, potom keď sú placky opečené, otočíme ich opatrne na druhú stranu a opečieme znovu pod pokrievkou dozlatista. 

Hotovo.

Prajeme dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels
Témy:


Pridajte svoj komentár