plny-hrniec_transparent_negativ.png

Vynikajúce domáce pečivo so zemiakovo-syrovou plnkou? Jednoduchá príprava a všetci ho milujú!

Pripravte si toto vynikajúce pečivo plnené syrom a zemiakmi podľa receptu z youtube.

Príprava je veľmi jednoduchá a chutí celej rodine – voláme ho Fínsky chlieb!

Potrebujeme:

Na cesto:

200 g chlebovej múky

1 vajce izbovej teploty

80 ml teplého mlieka

1 ČL instantného droždia

2 PL kryštálového cukru

3 g soli

30 g rozpusteného masla

Na plnku:

430 g zemiakov

3 štipky soli

korenie podľa chuti

5 PL kyslej smotany

140 g syra mozzarela

mlieko a rozpustené maslo na potretie

petržlenovú vňať

Postup:

Do misy si rozbijeme vajce, pridáme teplé mlieko a dobre premiešame metličkou. 

Pridáme instantné droždie, cukor a zapracujeme múku so soľou.

Keď sa cesto trochu spojí, polejeme ho rozpusteným maslom a dôkladne vymiesime. 

Prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme nakysnúť. 

Medzitým si ošúpeme uvarené zemiaky, posypeme soľou, korením a roztlačíme pučidlom. 

Do zemiakovej kaše zapracujeme mlieko a vykysnuté cesto si preložíme na pracovnú dosku. 

Pomúčime ho, rozdelíme na 2 časti a každú z nich vyvaľkáme na placku. 

Jednu placku preložíme na plech pokrytý papierom na pečenie, potrieme zemiakovou kašou a posypeme strúhaným syrom.

Priklopíme druhou plackou a okraje dobre pritlačíme.  

Prikryjeme potravinárskou fóliou, necháme ešte asi 10 – 20 minút podkysnúť a potrieme mliekom.

Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 160 °C dozlatista. 

Nakoniec potrieme rozpusteným maslom, posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou a môžeme podávať.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

 

 

 

 

 

Najlepšie recepty na dnes