plny-hrniec_transparent_negativ.png

Beriem najlacnejšie mäso: Nesmažím ho, nevarím, ale pripravujem LEN takto – výsledok MILIÓNOVÝ!

Pripravte si mäsko podľa tohto receptu a budete nadšení - tá marináda je skvelá!

Pripravte si toto vynikajúce pečené mäso v marináde podľa receptu z youtube a neoľutujete!

 

 

Potrebujeme:

2 kg bravčového bôčika

1,5 ČL soli

1 ČL čierneho mletého korenia

1/2 ČL červenej mletej papriky

1,5 ČL sušeného cesnaku alebo 4 – 5 strúčikov čerstvého cesnaku

alobal

Na marinádu:

1 jablko

6 PL sójovej omáčky

3 PL paradajkovej pasty alebo kečupu

3 PL citrónovej šťavy

1 PL cukru

1 ČL sušeného cesnaku

1 ČL mletej červenej papriky

1/3 ČL škorice

Postup:

 

Kožu na mäse môžeme odstrániť alebo ju narežeme. 

 

 

 

 

Do misky si nasypeme soľ, čierne mleté korenie, červenú mletú papriku, sušený cesnak a premiešame.

Touto zmesou posypeme mäso všade na povrchu aj v zárezoch. 

 

 

Potom narežeme zopár zárezov, do ktorých vložíme strúčiky cesnaku. 

 

 

Mäso teraz zabalíme do alobalu, uložíme na plech a vložíme do predhriatej rúry.

Pečieme pri teplote 180 °C asi 2 hodiny. 

Medzitým si pripravíme marinádu.

Jablko si očistíme, nastrúhame.

Zmiešame so sójovou omáčkou, paradajkovou pastou a citrónovou šťavou. 

Nakoniec ešte pridáme cukor, sušený cesnak, červenú mletú papriku a škoricu.

Dobre premiešame.

 

 

Dáme na sporák a varíme, kým nevznikne hladká hmota.

Upečené mäso si vybalíme z alobalu a celé ho potrieme pripravenou marinádou zo všetkých strán.

 

 

 

 

 

 

Mäso položíme na rošt a pečieme pri teplote 220 °C asi 10 – 15 minút.

Hotové mäso prikryjeme alobalom.

Necháme stáť 15 minút.

Hotové mäso môžeme podávať.

Prajeme dobrú chuť!

 

VIDEOPOSTUP

Najlepšie recepty na dnes