Pripravte kurča takto a výsledok vás dostane: Toto jedlo bude hitom na vašom jesennom jedálničku!

Pripravte si na obed toto lahodné pečené kuriatko podľa nového receptu receptu z youtube a pochutí si celá rodina.

Tento recept má na internete ohromný úspech, pretože takto pripravené kuriatko nie je vysušené a chutí absolútne fantasticky.

Veľmi chutné jedlo, ktoré obohatí váš jesenný jedálniček!

Potrebujeme:

1 celé kura

1 hlávku kapusty

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

3 PL kyslej smotany

2 PL sójovej omáčky

100 g masla

80 ml rastlinného oleja

soľ

kari

sušený cesnak

červenú mletú papriku

provensálske bylinky

čierne korenie

Postup:

Ako prvé si kura prerežeme zvisle cez prsnú kosť tak, aby sme ho mohli otvoriť.

Kurča teraz rozprestrieme na plech.

Trochu ho pobúchame dreveným valčekom, aby bolo čo najviac ploché. 

V miske si zmiešame smotanu so všetkými koreninami a bylinkami.

Primiešame aj sójovú omáčku.

Kura vložíme do pekáča.

Potrieme ho pripravenou marinádou z oboch strán. 

Prikryjeme vekom.

Necháme marinovať po dobu 1 hodiny. 

Medzitým si pripravíme kapustu, z ktorej odstránime hlúb.

Nakrájame ju na štvrte. 

Potom ju uložíme na plech pokrytý papierom na pečenie a potrieme zmäknutým vyšľahaným maslom. 

Posypeme koreninami a provensálskymi bylinkami.

Nad kapustu umiestnime grilovaciu mriežku.

Kura teraz sprudka osmažíme na oleji z oboch strán, dobre pritlačíme pomocou pokrievky a potom ho uložíme nad kapustu na grilovaciu mriežku.

Všetko prikryjeme mokrým papierom na pečenie a vložíme na 40 minút do predhriatej rúry pri teplote 200 °C. 

Vďaka tomuto kroku bude kuracie mäsko fantasticky šťavnaté.

Po uplynutí tejto doby odstránime papier na pečenie, odoberieme šťavu.

Dopečieme pri teplote 220 °C ešte 15 minút. 

Hotovo.

Môžeme servírovať. 

Prajeme dobrú chuť!

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay