plny-hrniec_transparent_negativ.png

Vynikajúce orechové croissanty: Najlepšie sladké raňajky na svete, ktoré vytiahnu z postele aj najväčších spáčov!

Pripravte rodine na raňajky tieto vynikajúce orechové croissanty podľa receptu z facebooku. Sú ako z pekárne a milujú ich malí, aj veľkí!

Potrebujeme:

2 vajcia

7 g sušeného droždia

110 g cukru

200 ml mlieka

65 g masla

550 g hladkej múky

1/2 ČL soli

1 PL pomarančovej kôry

Na plnku:

200 g mletých vlašských orechov

50 g kakaového prášku

100 g cukru

1 ČL rumovej esencie

150 ml mlieka

1 žĺtok

2 PL mlieka

Postup:

1. Ako prvé si pripravíme plnku. Mleté orechy dáme do misy, pridáme cukor, kakaový prášok, rumovú esenciu a škoricu.

Dobre premiešame a zalejeme horúcim mliekom. Vymiešame dohladka.

2. Na cesto si v samostatnej mise zmiešame droždie s lyžicou cukru, 50 ml vlažného mlieka a čajovou lyžičkou hladkej múky. Necháme 20 minút stáť.

3. Do druhej misy si nasypeme hladkú múku, pridáme kvások, vajcia, zvyšný cukor, maslo, pomarančovú kôru, zvyšok mlieka a dôkladne premiešame, kým nevznikne homogénne cesto.

Necháme ho 1 hodinu kysnúť.

4. Potom ho preložíme na pomúčenú pracovnú dosku, rozdelíme na 3 – 4 rovnaké časti, rozvaľkáme ich na tenké pláty a rozkrojíme na trojuholníky.

5. Na každý trojuholník navrstvíme plnku a vyformujeme rožky.

Preložíme ich na plech pokrytý papierom na pečenie, potrieme vyšľahaným žĺtkom s 2 lyžicami mlieka a pečieme pri teplote 180 °C v rozohriatej rúre, kým nie sú pekne zlatohnedé.

6. Nakoniec ich posypeme práškovým cukrom a môžeme podávať.

Prajeme dobrú chuť!

Najlepšie recepty na dnes