plny-hrniec_transparent_negativ.png

Toto občerstvenie z lístkového cesta ohúri všetkých hostí: Rýchlo hotové, chutné a krásne vyzerá na stole!

Vymeňte chlebíčky za efektné občerstvenie z lístkového cesta. 

Žiadna komplikovaná príprava a pritom výsledok nadchne vás, aj vašich hostí.

Vyskúšajte a ochutnajte!

 

 

Postupujte podľa receptov z youtube kanála Appetizing.tv-Baking Recipes.

Potrebujeme:

400 g lístkového cesta

200 g tvrdého strúhaného syra

2 vajcia natvrdo

120 g nakladaných uhoriek

120 g šunky

1 rozšľahané vajce na potretie

plech sa rozmerom 35 x 40 cm

Postup:

Lístkové cesto si rozprestrieme na pracovnú dosku.

Z jednej dlhšej strany ozdobným krájačom narežeme asi do 1/2 na stredne široké pásy.

 

 

Druhú nenarezanú polovicu posypeme nahrubo nastrúhaným syrom.

Navrstvíme na kocky nakrájanú šunku.

Pridáme aj nadrobno pokrájané kyslé uhorky.

 

 

Následne si vajíčka natvrdo nastrúhame na jemnom strúhadle.

Takisto navrstvíme na cesto.

Zasypeme druhou vrstvou syra.

 

 

Teraz narezané pásy skrútime .

Cesto potrieme v strede vyšľahaným vajíčkom. 

Nenarezanú časť preložíme cez plnku.

 

 

Potrieme vyšľahaným vajíčkom a skrútené pásy teraz prekladáme cez rolku, aby sme vytvorili pekný dizajn.

Takto pripravenú rolku skrútime do kruhu.

Preložíme na plech pokrytý papierom na pečenie a vrch potrieme vajíčkom. 

 

 

Pečieme v rozohriatej rúre pri teplote 180 °C asi 25 minút. 

Môžeme podávať s obľúbenou omáčkou a už stačí len nakrájať.

Dobrú chuť!

BONUS

Potrebujeme:

500 g lístkového cesta

50 g horčice

100 g šunky

100 g plátkového syra

100 g nakladaných uhoriek

1 vajce

Postup:

Lístkové cesto si rozprestrieme na pracovnú dosku a potrieme horčicou. 

Naukladáme plátky šunky, plátky syra, pokrájané nakladané uhorky.

Okraj potrieme vajíčkom.

Zvinieme do rolky. 

 

 

Vrch potrieme vyšľahaným vajíčkom a vložíme do predhriatej rúry.

Pečieme pri teplote 180 °C asi 25 minút. 

Dobrú chuť!

Video postup nájdete tu:

 

 

 

Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: unsplash
Foto: unsplash

Najlepšie recepty na dnes