Vynikajúce nadýchané lievance: Sú jemné ako obláčik a úplne sa rozplývajú na jazyku!

Sú jemné a nadýchané ako malé obláčiky. Tieto lievance sa u nás robia pravideľne a sú najlepšie. 

Pripravte si tieto vynikajúce lievance podľa receptu z youtube.

Potrebujeme:

šálka = 240 ml

2 vajcia

2 PL kryštálového cukru

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

3/4 šálky mlieka (200 ml)

1 a 1/4 šálky hladkej múky

2 PL kypriaceho prášku

2 PL vanilkového cukru

olej

Postup:

Vajcia zmiešame s kryštálovým cukrom.

Vyšľaháme metličkou do peny.

Potom nalejeme mlieko.

Zašľaháme múku, kypriaci prášok a vanilkový cukor. 

Vymiešajte kompaktné cesto.

Je dôležité, aby cesto nebolo ani príliš riedke, ani príliš husté. 

Panvicu si potrieme olejom, rozohrejeme.

Pomocou lyžice vrstvíme malé lievance. 

Keď sa na povrchu tvoria bublinky, ktoré praskajú, otočte lievance.

Opečte aj z druhej strany. 

Hotovo.

Servírujeme podľa vlastného vkusu a fantázie.

Prajeme dobrú chuť!

Video návod