Vynikajúce mokré rezy: Úžasná kakaová piškóta s tvarohom a ovocím – rýchle, šťavnaté a moc chutné!

Jeden famózny recept od pani Haliny. Koláčik je veľmi šťavnatý a svieži. Stačí sa presne držať postupu a lepší koláčik ste dávno nejedli!

Jeden famózny recept od pani Haliny. Koláčik je veľmi šťavnatý a svieži. Stačí sa presne držať postupu a lepší koláčik ste dávno nejedli!

Potrebujeme:

Cesto:

4 celé vajíčka

200 g cukru kryštál

100 ml vody

140 ml oleja

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

300 g polohrubej múky

40 g hladkej múky

1 prášok do pečiva

2 PL kakaa

Plnka:

1 veľká plechovka zaváraných broskýň (šťavu zlejeme) nakrájaných na tenšie plátky

3 tvarohy

100 g práškového cukru

1 vanilkový pudingový prášok

2 celé vajíčka

3 PL rumu

Práškový cukor na poprášenie zákusku

Postup:

Cesto si pripravíme tak, že klasickým postupom zmiešame všetky suroviny (vajcia + cukor a ostatné prísady.). Broskyne si pokrájame na plátky, tvarohovú náplň vyšľaháme. Na plech vyložený papierom na pečenie nalejeme polovicu cesta, na ňu rozotrieme tvarohovú plnku, poukladáme plátky broskýň a prelejeme druhou polovicou cesta, stierkou uhladíme.

Pečieme vo vyhriatej rúre na 175 ° C cca 50 minút. Hotový koláčik pocukrujeme práškovým cukrom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: mimibazar