plny-hrniec_transparent_negativ.png

Fantastické maslové valčeky: Sú výborné aj bez náplne!

Najjemnejšie a najlahodnejšie domáce pečivo, aké poznám. Nadýchané rolky, ktoré prevoňajú celú vašu kuchyňu. Navyše, môžete ich naplniť náplňou podľa vašej chuti a vytvoriť tak skvelé sladké variácie.

Najjemnejšie a najlahodnejšie domáce pečivo, aké poznám. Nadýchané rolky, ktoré prevoňajú celú vašu kuchyňu. Navyše, môžete ich naplniť náplňou podľa vašej chuti a vytvoriť tak skvelé sladké variácie.Výborné sú však aj bez náplne.

Potrebujeme:

300 g hladkej múky

135 ml mlieka

1 vajce

2 lyžice kryštálového cukru

1/2 lyžičky soli

1 lyžičku sušeného droždia

30 + 30 g masla

Postup:

Polovicu mlieka zahrejeme a rozpustíme v ňom 1 lyžicu cukru a droždie a počkáme, kým vyjde kvások. Medzitým zahrejeme aj druhú polovicu mlieka a rozpustíme v ňom 30 g masla a zvyšok cukru.

Do teplého mlieka pridáme vajce.

Múku zmiešanú so soľou preložíme na pracovnú dosku a uprostred urobíme jamku do ktorej nalejeme mlieko s vajíčkom. Začneme miesiť a potom opäť vytvoríme opäť jamku a nalejeme kvások.

Vypracujeme hladké cesto, ktoré prikryjeme utierkou a necháme kysnúť na teplom mieste približne 1,5 – 2 hodiny (alebo kým nezväčší svoj objem dvojnásobne).

Vykysnuté cesto premiesime na pomúčenej doske a potom cesto rozdelíme na 3 časti a každú rozvaľkáme do tvaru obdĺžnika. Každý obdĺžnik narežeme na pásiky (široké približne 5 cm), ktoré potrieme rozpusteným maslom a pevne zrolujeme.

A39ZmDnFzgw

Rolky preložíme na plech vymastený olejom a kým sa rúra zahreje, necháme rolky podkysnúť.

abyQIjy1Tng

Nakoniec rolky potrieme zvyšným rozpusteným maslom a vložíme do vyhriatej rúry.

ICvDdWOvAZE

Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 25 minút, alebo kým povrch roliek nie je zlatistý.

IVl5omYHUh0

Rolky necháme vychladnúť na mriežke a môžeme podávať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: vk

Najlepšie recepty na dnes