Vynikajúce marinové paradajky

Keď ich raz ochutnáte, nebudete vedieť prestať. :-)

Poznáte marinované uhorky? Táto pochúťka je skutočnou lahôdkou. Marinované paradajky sa skvele ochutí vaše obľúbené jedlá a hodia sa aj ako príloha k mäsku. Keď ich raz ochutnáte, nebudete vedieť prestať.

Potrebujeme:

2 kg paradajok

2 papriky (jednu červenú, jednu zelenú)

4 strúčiky cesnaku

1 chilly papričku

100 g octu

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 zväzok kôpru

100 ml slnečnicového oleja

80 g kryštálového cukru

2 lyžice soli

Postup:

Červenú papriku aj chilly papričku umyjeme, očistíme a zomelieme v mlynčeku na mäso, alebo rozmixujeme v mixéri. Cesnak nakrájame nadrobno a pridáme do tejto zmesi.

K zemenine pridáme soľ, cukor, ocot, olej a nadrobno nakrájaný kôpor. Nakoniec pridáme umyté a na hrubšie kolieska nakrájané paradajky a zmes premiešame.

Pripravíme si 3 litroví sterilizovaný pohár na zaváranie a celú zmes doň prelejme – paradajky aj marinádu. Pohár uzavrieme a vložíme na noc do chladničky (pohár môžeme obrátiť hore nohami, vďaka čomu sa vrchná vrstva paradajok bude rýchlejšie marinovať). Na druhý deň si môžeme pochutnávať na svelých marinovaných paradjkách.

zdroj: sovkusom