plny-hrniec_transparent_negativ.png

Ak máte chuť na skutočne dobrý obed, vyskúšajte tieto kuracie závitky: Nie je to žiadna veda a tajomstvo chuti sa ukrýva v plnke!

Tieto kuracie závitky sú doslova návykové a každý kto ochutnal si pridával duplu. Nie je to žiadna veda a prípravu zvládne aj menej skúsený kuchár. Tajomstvo chuti sa ukrýva v plnke.

Recept sme pre vás našli na youtube.

Potrebujeme:

kuracie prsia

1 paradajku

tavený syr

60 g tvrdého syra

1 mrkvu

1 strúčik cesnaku

2 PL kyslej smotany

soľ

korenie čierne mleté

sušené bylinky

petržlenová vňať

Postup:

Kuracie prsia umyte, osušte papierovými utierkami.

Nakrájajte na tenké plátky.

Osoľte, okoreňte a posypte obľúbenými bylinkami.

Všetko dôkladne votrite do mäsa a odložte na 30 minút do chladničky.

Medzitým si nakrájajte umyté paradajky.

Tvrdý syr si nastrúhajte a zmiešajte s taveným syrom.

Nastrúhajte mrkvu, nasekajte vňať a spolu s paradajkami pridajte k syrom.

Nakoniec pridajte prelisovaný cesnak, smotanu a dobre zamiešajte.

Po 30 minútach vyberte mäso z chladničky a na každý plátok navrstvite a rozotrite pripravený plnku.

Zrolujte a ukladajte vedľa seba na vymastený pekáč.

Prikryte a pečte pri 180 °C asi 40 minút.

10 minút pred dopečením posypte závitky strúhaným syrom.

Podávajte so svojou obľúbenou prílohou.

Prajeme dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Najlepšie recepty na dnes