Vynikajúce krémové zemiaky pečené v rúre

27

Kráľovská príloha – vynikajúce zemiaky pečené so syrom a smotanou, dochutené sviežou jarnou cibuľkou.

Potrebujeme:

2 lyžice masla

6-7 menších zemiakov

½ šálky mlieka

1 a ½ šálky sladkej smotany

2 lyžice hladkej múky

3-4 strúčiky cesnaku

1 lyžičku soli

Čierne korenie podľa chuti

Najemno nasekanú zelenú cibuľku

Postup:

Rúru nastavíme na 200 stupňov. Zapekaciu misu vymastíme maslom. Zemiaky ošúpeme, umyjeme a nakrájame na plátky. Mlieko zmiešame so smotanou, pridáme múku, pretlačený cesnak, soľ a korenie.

Zemiaky uložíme do misy a zalejeme ich smotanovo-mliečnou zmesou. Misu prikryjeme fóliou, vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 200 stupňov 30 minút. Potom fóliu odstránime a pečenie ďalších 20-30 minút. Tesne pred dopečením posypeme syrom. Podávame posypené najemno nakrájanou zelenou cibuľkou.

zdroj: vk

Témy:


Pridajte svoj komentár