Kapustové slimáky s mletým mäsom pečené na plechu: Lepšie jedlo z kapusty a mäsa ste ešte nejedli!

789

Výborná kombinácia mäsa a kapusty! Tento recept z youtube je úžasný v tom, že nielen že skvele chutí, ale aj krásne vyzerá.

Potrebujeme:

1 hlávkovú kapustu

šálku ryže

1 väčšiu cibuľu

soľ, čierne mleté korenie, červenú papriku podľa chuti

cca 500 g mletého mäsa

1 PL paradajkového pretlaku

2 PL oleja

bylinky podľa chuti

Postup:

Hlávku kapusty obalíme potravinárskou fóliou, zmrazíme a potom v mise necháme rozmraziť. Kapusta pustí vodu a listy zmäknú. Oddelíme si ich a pripravíme na plnenie. Do misy si nasypeme prepláchnutú ryžu, pridáme nadrobno pokrájanú cibuľku, mleté mäso, pretlak a nalejeme olej.

Kapustový list si rozložíme, do tenkej línie navrstvíme mäsovú plnku, zvinieme najskôr ako palacinku a potom ešte do slimáka.

 

Takto pripravíme každý jeden kus a potom slimáky poukladáme vedľa seba do zapekacej misy alebo na plech s vyššími okrami. Asi pohár vody si zmiešame s trochou oleja a soľou. Týmto roztokom zalejeme rovnomerne slimáky.

Formu prikryjeme papierom na pečenie a dáme do predhriatej rúry na 180 °C. Plnkou, ktorá nám ostala, naplníme zvyšné listy, zrolujeme ako palacinku, prekrojíme na polovicu a pripravíme ich v hrnci.

Slimáky priebežne kontrolujeme a keď sú hotové, vytiahneme ich. Môžeme servírovať.

Prajeme dobrú chuť!

 

 

 

 

Témy:


Pridajte svoj komentár