Veľmi šťavnaté a chutné karbonátky pripravené v priebehu niekoľkých minút.
Ak máte doma cuketu, určite skúste.
Fašírky sú veľmi šťavnaté a chutné.
Navyše, okrem prípravy na panvici sa dajú aj piecť.
Ak sa rozhodnete pre pečenú verziu, nezabudnite fašírky pokvapkať olejom.
Potrebujeme:
400 g mletého mäsa
1 stredne veľkú cuketu
2 vajcia
2 polievkové lyžice krupice
1/2 lyžičky soli
strúhanka – podľa potreby
olej
korenie
Voliteľné:
koreniny podľa chuti
bylinky podľa chuti
ovsené vločky
Na podávanie:
Varené zemiaky
Zemiaková kaša
Čerstvá zelenina
Postup:
Na začiatok umyjeme cuketu.
Ak je to potrebné aj očistíme – mladú cuketu s tenkou šupkou netreba šúpať.
Cuketu nastrúhame.
Zmiešame s mletým mäsom.
Pridáme vajcia.
Podľa potreby pridáme aj strúhanku.
Ak chcete ľahšiu verziu, pridajte namiesto strúhanky ovsené vločky namočené do vody,
Ochutíme soľou a korením.
Necháme 15 minút odstáť, aby zmes absorbovala prebytočnú šťavu.
Vytvorte guľky navlhčenými rukami.
Vyprážajte na panvici.
Fašírky sa dajú aj piecť, len ich nezabudnite na plechu pokvapkať trochou oleja.
Do zmesi môžete pridať aj koreniny podľa chuti, prípadne nasekané bylinky.
Vynikajúce sú napríklad s kôprom, ak máte radi, neváhajte vyskúšať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)