plny-hrniec_transparent_negativ.png

Vynikajúce chrumkanie k telke: Domáce cuketovo-syrové krekry

Ak neviete pri pozeraní televízie odolať nezdravým slaným krekrom z obchodu, táto dobrota vám určite ulahodí. Domáce cuketové krekry sú vynikajúce, jednoduché na prípravu a neobsahujú žiadne konzervanty ani škodlivé rafinované tuky. Navyše, pripravíte ich za 15 minút.

Ak neviete pri pozeraní televízie odolať nezdravým slaným krekrom z obchodu, táto dobrota vám určite ulahodí. Domáce cuketové krekry sú vynikajúce, jednoduché na prípravu a neobsahujú žiadne konzervanty ani škodlivé rafinované tuky. Navyše, pripravíte ich za 15 minút.

Potrebujeme na 15 sušienok:

1 strúhanú cuketu (menšiu)

1 a ½ lyžičky soli

1 šálku strúhaného tvrdého syra (ja som zvolila cheddar ale môžete použiť aj iný tvrdý syr)

2 a ½ šálky hladkej špaldovej múky (môžete nahradiť obyčajnou)

1 lyžičku prášku do pečiva

100 g masla

1 šálku mlieka

Postup:

Rúru nastavíme na 230 stupňov. Strúhanú cuketu preložíme do čistej utierky a vyžmýkame z nej prebytočnú tekutinu. Preložíme do menšej misky, pridáme ½ lyžičky soli a trochu múky. Premiešame a necháme 10 minút odstáť.

CheeseZucchini

V inej miske zmiešame múku, prášok do pečiva a soľ. Pridáme maslo nakrájané na kocky a vypracujeme drobivú jednotnú zmes. Potom pridáme cuketovú zmes, syr, mlieko a všetko dôkladne premiešame.

Dough

DropPreBake

Pomocou dvoch lyžíc dávkujeme na plech vystlaný papierom na pečenie jednotlivé sušienky. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 230 stupňov 10-12 minút.

zdroj: acozykitchen

Najlepšie recepty na dnes