Hotové za 10 minút: Domáce lístkové cesto podľa môjho receptu!

1899

Lístkové cesto je veľmi vďačnou surovinou, pretože z neho môžeme pripraviť celú radu sladkých dezertov, ale aj slaných pokrmov. Prinášame vám vynikajúci recept na domáce lístkové cesto, ktoré hravo zvládnete za 10 minút. Kyslú smotanu v recepte môžete nahradiť kefírom alebo jogurtom. Cesto môžete zmraziť, skladovať v chladničke alebo s ním pracovať ešte dnes. Je to len vás! :-)

Potrebujeme:

500 g hladkej múky

1 žĺtok

Štipku soli

200 g masla

100 g kyslej smotany

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Postup:

Vychladené maslo nastrúhame alebo nakrájame nadrobno a zmiešame s preosiatou múkou. Vytvoríme drobivú zmes.

Pridáme žĺtok, kyslú smotanu, soľ a vytvoríme hladké jednotné cesto.

Cesto zabalíme do fólie a necháme v chladničke odpočívať 30 minút.

Po uplynuté tejto doby môžeme s cestom pracovať hneď, alebo ho zmraziť či skladovať v chladničke a použiť v najbližších dňoch.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: sovkusom

Témy:


Pridajte svoj komentár