Vynikajúce bravčové rezne so smotanou a údeným syrom – 40 minút a sú na stole: Žiaden trojobal a chuť lepšia ako klasika!

Vynikajúci nápad na rýchly a fantastický obed z bravčového mäsa a voňavého syra. Je to úplne jednoduché a naozaj vynikajúce, rezne ostanú šťavnaté a vynikajúce.

Vynikajúci nápad na rýchly a fantastický obed z bravčového mäsa a voňavého syra. Je to úplne jednoduché a naozaj vynikajúce, rezne ostanú šťavnaté a fantastické.

Potrebujeme:

  • 4 bravčové rezne z karé alebo  krkovičky
  • 200 g údeného syra + 200 g obyčajného syra
  • 250 ml smotany na šľahanie
  • mleté čierne korenie
  • soľ
  • olej

Postup:

Mäso umyjeme, osušíme a naklepeme. Osolíme, okoreníme a prudko opečieme na oleji z oboch strán. Rezne preložíme na plech, prilejeme aj výpek a zasypeme vrstvou nastrúhaného údeného syra. Po celej ploche polejeme smotanou. Zakryjeme alobalom a vložíme do rúry vyhriatej na 210 °C a pečieme asi 20-30 minút. Potom dáme preč alobal a rezne necháme zapiecť ešte asi 10 minút dozlatista. Podávame s opekanými zemiakmi alebo so zemiakovou kašou a šalátom z čerstvej zeleniny.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)