Vynikajúci nápad na rýchly a fantastický obed z bravčového mäsa a voňavého syra. Je to úplne jednoduché a naozaj vynikajúce, rezne ostanú šťavnaté a fantastické.
Potrebujeme:
- 4 bravčové rezne z karé alebo krkovičky
- 200 g údeného syra + 200 g obyčajného syra
- 250 ml smotany na šľahanie
- mleté čierne korenie
- soľ
- olej
Postup:
Mäso umyjeme, osušíme a naklepeme. Osolíme, okoreníme a prudko opečieme na oleji z oboch strán. Rezne preložíme na plech, prilejeme aj výpek a zasypeme vrstvou nastrúhaného údeného syra. Po celej ploche polejeme smotanou. Zakryjeme alobalom a vložíme do rúry vyhriatej na 210 °C a pečieme asi 20-30 minút. Potom dáme preč alobal a rezne necháme zapiecť ešte asi 10 minút dozlatista. Podávame s opekanými zemiakmi alebo so zemiakovou kašou a šalátom z čerstvej zeleniny.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)