plny-hrniec_transparent_negativ.png

Vynikajúca zeleninová polievka s knedličkami, ktorá vás neomrzí aj keby ste ju jedli 3-krát týždenne: Nevarte len klasický vývar, vyskúšajte túto obmenu!

Polievočka uvarená podľa tohto receptu z youtube nikdy nezostane, pretože všetci pýtajú dupľu. Je rýchlo uvarená, chutí skvele a knedličky sú veľmi jemné. Navyše, ak na vás lezie choroba, toto vás postaví na nohy.

Potrebujeme:

2 l vody

0,5 kg kuracej polievkovej zmesi

mrkvu podľa chuti

1 cibuľu

2 zemiaky

1 – 2 strúčiky cesnaku

petržlenovú vňať

soľ, čierne korenie podľa chuti

bobkový list

Na knedličky

60 – 100 g hladkej múky

2 vajcia

1/3 ČL soli

Postup:

Kuracie mäso dáme do hrnca, zalejeme vodou a varíme na miernom ohni. Naberačkou vyčistíme od peny navrchu, aby sa nám vývar nezakalil. Potom pridáme bobkový list, cibuľu vcelku, soľ a varíme pod pokrievkou kým mäso nezmäkne.

 

Medzitým si očistíme a nastrúhame mrkvu, očistené zemiaky nakrájame na pásiky a cibuľu na jemno.

Uvarené mäso vyberieme a dáme variť nakrájané zemiaky. Na panvicu dáme trochu oleja, dáme smažiť cibuľku a na nej osmažíme mrkvu. Tú potom pridáme do vývaru, v ktorom varíme zemiaky.

 

Do samostatnej misky si rozklepneme vajcia, osolíme a vymiešame vidličkou. Pridáme múku a vymiešame redšie cesto. Dávkujeme do hrnca s vriacou polievkou, aby nám vznikli malé knedličky. Kuracie mäso si oberieme od kostí a vrátime do hrnca. Pridáme cesnak, korenie podľa chuti a nasekanú vňať. Povaríme ešte 5 – 10 minút a môžeme servírovať. Prajeme dobrú chuť!

 

 

 

 

Najlepšie recepty na dnes