Vynikajúca večera z toastového chleba: Slaný koláč so šunkou a syrom

Vynikajúca večera, ktorú vyčarujete z obyčajného toastového chleba a surovín, ktoré nájdete vo svojej chladničke.

Ak si myslíte, že z toastového chleba môžete vykúzliť maximálne tak hrianky alebo obložený sendvič, ste na omyle. Ukážeme vám, ako z neho pripraviť skvelú teplú večeru pre celú rodinu – vynikajúci slaný koláč. Vyskúšajte ho aj vy určite nám dáte za pravdu, že aj z obyčajných ingrediencií je možné pripraviť neobyčajnú pochúťku.

Potrebujeme:

Toastový chlieb

3 kelínky kyslej smotany

300 g majonézy (ideálne domácej)

3 vajcia uvarené natvrdo

250 g šunky nakrájanej na prúžky

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

250 g strúhaného syra

10 ks menších zaváraných uhoriek

Postup:

V jednej miske zmiešame 100 g majonézy s 1 keínkom smotany. Pridáme nakrájané vajíčka a 5 nakrájaných uhoriek.

V druhej miske zmiešame 100 g majonézy s 1 kelínkom smotany. Do zmesy vmiešame nakrájanú šunku.

V tretej miske zmiešame 100 g majonézy s 1 kelínkom smotany a ½ strúhaného syra. Do zmesy vmiešame aj zvyšné nakrájané uhorky.

Pripravíme si zapekaciu misu, ktorú vymastíme maslom. Na dno uložíme plátky toastového chlebíka a nanesieme prvú vrstvu – vaječno-majonézovo-smotanovú zems z 1. misky.

Potom opäť naukladáme plátky toastového chleba a navrstvíme šunkovo-majonézovo-smotanovú zmes z 2. misky. Opäť navrstvíme chlieb a zvyšnú syrovo-majonézovo-smotanovú zmes z poslednej misky.

Posypeme zvyšným strúhaným syrom a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 180 stupňov 15 minút.

Poznámka: pred vložením do rúry odporúčame koláčik vložiť odstáť do chladničky, aby sa všetky chute prepojili.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: coolinarika