Vynikajúca jemná a voňavá torta, na ktorú nebudete potrebovať rúru: Sladká delikatesa, na ktorej si pochutí každý!

Vynikajúci recept na tortu, na prípravu ktorej nepotrebujete zapínať rúru,

Je neskutočne lahodná, jemná a jednoduchý krém z kyslej smotany ju fantasticky dopĺňa.

 

 

Vďaka receptu z portálu souspark si pripravíme lahodnú nepečenú tortu, akú ste ešte nejedli.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

 

Potrebujeme:

200 g kyslej smotany

200 g cukru

400 g hl. múky

10 g prášku do pečiva

Voliteľné:

vanilku podľa chuti

Na krém:

600 g kyslej smotany

200 g cukru (práškového)

Postup:

Vo väčšej miske zmiešame smotanu, cukor.

 

 

Pridáme vanilku podľa chuti.

Po častiach prisypeme preosiatu múku s práškom do pečiva.

Hmotu dobre vymiešame do hladka.

 

 

Cesto zrolujeme a rozdelíme ho na 10 častí.

Na podložke posypanej múkou rozvaľkáme každú časť.

Aby boli jednotlivé časti cesta dokonale rovnomerné, nakrájame ich do okrúhleho tvaru.

 

 

Rozvaľkané cesto opekáme na suchej panvici z oboch strán dozlatista.

V miske metličkou vyšľaháme kyslú smotanu s práškovým cukrom na krém.

 

 

Všetky časti cesta potrieme krémom a rovnomerne ich na seba navrstvíme.

Pár kúskov necháme a rozdrvíme ich na drobky – tie budú na posypanie torty.

Vrch a boky natrieme krémom, posypeme omrvinkami a dáme vychladnúť do chladničky na niekoľko hodín, najlepšie na noc.

 

 

Fantastická torta je pripravená k servírovaniu.

Torta sa ukáže ako dokonalá, rovnako ako klasický Napoleon.

Ak tortu pripravujete na sviatok, ozdobte si ju podľa vlastnej fantázie.

Dobrú chuť!

Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: unsplash
Foto: unsplash
Témy:


Pridajte svoj komentár