Vynikajúci recept na tortu, na prípravu ktorej nepotrebujete zapínať rúru,
Je neskutočne lahodná, jemná a jednoduchý krém z kyslej smotany ju fantasticky dopĺňa.
Vďaka receptu z portálu souspark si pripravíme lahodnú nepečenú tortu, akú ste ešte nejedli.
Potrebujeme:
200 g kyslej smotany
200 g cukru
400 g hl. múky
10 g prášku do pečiva
Voliteľné:
vanilku podľa chuti
Na krém:
600 g kyslej smotany
200 g cukru (práškového)
Postup:
Vo väčšej miske zmiešame smotanu, cukor.
Pridáme vanilku podľa chuti.
Po častiach prisypeme preosiatu múku s práškom do pečiva.
Hmotu dobre vymiešame do hladka.
Cesto zrolujeme a rozdelíme ho na 10 častí.
Na podložke posypanej múkou rozvaľkáme každú časť.
Aby boli jednotlivé časti cesta dokonale rovnomerné, nakrájame ich do okrúhleho tvaru.
Rozvaľkané cesto opekáme na suchej panvici z oboch strán dozlatista.
V miske metličkou vyšľaháme kyslú smotanu s práškovým cukrom na krém.
Všetky časti cesta potrieme krémom a rovnomerne ich na seba navrstvíme.
Pár kúskov necháme a rozdrvíme ich na drobky – tie budú na posypanie torty.
Vrch a boky natrieme krémom, posypeme omrvinkami a dáme vychladnúť do chladničky na niekoľko hodín, najlepšie na noc.
Fantastická torta je pripravená k servírovaniu.
Torta sa ukáže ako dokonalá, rovnako ako klasický Napoleon.
Ak tortu pripravujete na sviatok, ozdobte si ju podľa vlastnej fantázie.
Dobrú chuť!