plny-hrniec_transparent_negativ.png

Vynikajúca syrová omáčka s kuracím mäsom

Máte chuť na niečo dobré, ale nechcete tráviť dlhý čas pri sporáku? Vyskúšajte jemnú omáčku, ktorá sa skvele hodí na cestoviny, k zemiakom alebo inej obľúbenej prílohe. Jej príprava je skutočne rýchla a jednoduchá.

Máte chuť na niečo dobré, ale nechcete tráviť dlhý čas pri sporáku? Vyskúšajte jemnú omáčku, ktorá sa skvele hodí na cestoviny, k zemiakom alebo inej obľúbenej prílohe. Jej príprava je skutočne rýchla a jednoduchá.

Potrebujeme:

2-3 kúsky kuracích pŕs

200 g smotanového syra

1 šálku kuracieho vývaru (prípadne 1 ks slepačieho bujónu)

1 šálku sterilizovaných húb

1 paradajku

Špetku pálivej papriky alebo chilli (ak nemáte radi pikantné, môžete nahradiť sladkou paprikou)

150 ml mlieka

Soľ a korenie podľa chuti

Trochu oleja

Čerstvú petržlenovú vňať

Postup:

Kuracie prsia umyjeme, očistíme a nakrájame na malé kúsky. Kuracie kúsky ochutíme soľou, korením a necháme chvíľku marinovať. Rajčinu umyjeme a nakrájame nadrobno.

Pripravíme si panvicu na ktorej rozpálime trochu rastlinného oleja a potom orestujeme kuracie kúsky dozlatista. K mäsu pridáme syr, paradajku, mlieko, huby, petržlenovú vňať a kurací vývar (prípadne bujón rozpustený v troche vody). Všetko spolu necháme chvíľu variť. Omáčku dochutíme soľou a korením a môžeme podávať.

zdroj: tortekolaci

Najlepšie recepty na dnes