Vynikajúca smotanová omáčka s petržlenom a mäsovými knedličkami!

Tip na skvelý obed. Mäsové knedličky v krémovej petržlenovej omáčke!

Rýchle a jednoduché jedlo, ktoré môžete podávať s prílohou podľa chuti – ja ich najradšej pripravujeme s cestovinami, je to však len na vás! :-)

Potrebujeme:

300 g mletého bravčového mäsa

1 menšie vajce

3 lyžice strúhanky

1 lyžičku soli

2-3 strúčiky cesnaku

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Štipku mletého korenia

3-4 lyžice oleja na vyprážanie

Omáčka:

300 ml sladkej smotany 20%

1 lyžicu múky

Zväzok petržlenovej vňate

2 strúčiky cesnaku

Štipka soli

Postup:

Mleté mäso zmiešame s vajíčkom, strúhankou, pretlačeným cesnakom, soľou a korením. Zo zmesi tvarujeme menšie guličky, ktoré zo všetkých strán vypražíme na rozpálenom oleji.

Guličky z panvice vyberieme a prebytočný tuk z panvice odstránime.

Na tej istej panvici potom pripravíme omáčku. Múku rozmiešame v smotane, pridáme cesnak a varíme na miernom plameni, kým omáčka nezačne hustnúť. Pridáme soľ a do omáčky vložíme aj knedle a necháme celú zmes prevariť pod pokrievkou.

Nakoniec primiešame aj najemno nasekanú petržlenovú vňať a môžeme podávať.

Podávame s cestovinami alebo inou prílohou podľa chuti.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: receptneked