Keď sa naučíte variť túto ostrokyslú polievku z youtube, nemusíte viac na ňu chodiť do čínskej reštaurácie.
Recept, ktorého autorom je Viktor Nagy je veľmi jednoduchý, v slovenskom jazyku a polievka je naozaj veľmi chutná!
Potrebujeme:
500 g kuracích pŕs
1 cibuľu
2 strúčiky cesnaku
1 bobkový list
celé nové korenie (menšiu hrsť)
celé čierne korenie (menšiu hrsť)
kúsok zázvoru
soľ podľa chuti
rastlinný olej
čínsku zeleninovú zmes
nakladané bambusové výhonky a šampiňóny
80 ml sójovej omáčky
200 ml paradajkového pretlaku
čili omáčku podľa chuti
1 vajce
2 PL octu
3 PL kukuričného škrobu
Postup:
Kuracie prsia vcelku si opláchneme.
Pridáme ich do hrnca s vodou.
K nim vložíme celú cibuľu, ktorú sme si predtým ošúpali.
Nasypeme koreniny a pridáme aj ošúpaný zázvor.
Osolíme a necháme vývar variť asi 1 hodinu.
Uvarený vývar si precedíme cez sitko, mäso a zázvor vyberieme a zvyšok môžeme vyhodiť.
Do hrnca si nalejeme rastlinný olej a na dosku si vysypeme čínsku zeleninovú zmes, ktorú pokrájame na menšie kúsky.
Následne zeleninu orestujeme na rozhorúčenom oleji.
Bambusové výhonky spolu so šampiňónmi si takisto pokrájame na menšie kúsky.
Pridáme do hrnca so zeleninou.
Teraz pridáme do hrnca paradajkový pretlak a na malé kúsky pokrájaný zázvor.
Nakoniec všetko zalejeme vývarom, ktorý sme si predtým uvarili.
Necháme zovrieť.
Pridáme na kocky nakrájané kuracie mäsko.
V miske si vyšľaháme vajíčko a keď polievka vrie, môžeme ho do nej naliať.
Na záver dochutíme polievku ešte octom a zahustíme vodou zriedeným kukuričným škrobom.
Dolievame do polievky za stáleho miešania.
Hotovo.
Polievka je uvarená a môžeme ju servírovať.
Prajeme dobrú chuť!
Video návod: