Vynikajúca ostrokyslá polievka z kuracieho mäsa: Pripravte si ju sami doma podľa tohto receptu v SLOVENČINE!

Keď sa naučíte variť túto ostrokyslú polievku z youtube, nemusíte viac na ňu chodiť do čínskej reštaurácie.

Recept, ktorého autorom je Viktor Nagy je veľmi jednoduchý, v slovenskom jazyku a polievka je naozaj veľmi chutná!

Potrebujeme:

500 g kuracích pŕs

1 cibuľu

2 strúčiky cesnaku

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 bobkový list

celé nové korenie (menšiu hrsť)

celé čierne korenie (menšiu hrsť)

kúsok zázvoru

soľ podľa chuti

rastlinný olej

čínsku zeleninovú zmes

nakladané bambusové výhonky a šampiňóny

80 ml sójovej omáčky

200 ml paradajkového pretlaku

čili omáčku podľa chuti

1 vajce

2 PL octu

3 PL kukuričného škrobu

Postup:

Kuracie prsia vcelku si opláchneme.

Pridáme ich do hrnca s vodou.

K nim vložíme celú cibuľu, ktorú sme si predtým ošúpali.

Nasypeme koreniny a pridáme aj ošúpaný zázvor. 

Osolíme a necháme vývar variť asi 1 hodinu. 

Uvarený vývar si precedíme cez sitko, mäso a zázvor vyberieme a zvyšok môžeme vyhodiť.

Do hrnca si nalejeme rastlinný olej a na dosku si vysypeme čínsku zeleninovú zmes, ktorú pokrájame na menšie kúsky. 

Následne zeleninu orestujeme na rozhorúčenom oleji. 

Bambusové výhonky spolu so šampiňónmi si takisto pokrájame na menšie kúsky.

Pridáme do hrnca so zeleninou.

Teraz pridáme do hrnca ešte na malé kúsky pokrájaný zázvor. 

Nakoniec všetko zalejeme vývarom, ktorý sme si predtým uvarili.

Necháme zovrieť.

Pridáme na kocky nakrájané kuracie mäsko.

V miske si vyšľaháme vajíčko a keď polievka vrie, môžeme ho do nej naliať. 

Na záver dochutíme polievku ešte octom a zahustíme vodou zriedeným kukuričným škrobom.

Dolievame do polievky za stáleho miešania.

Hotovo.

Polievka je uvarená a môžeme ju servírovať.

Prajeme dobrú chuť!

Video návod:

 

 

 

 

Témy:


Pridajte svoj komentár