Vynikajúca marináda na mäso hotová za 5 minút

Ak máte v pláne na večeru pripraviť morčacie alebo kuracie mäso, naučte sa vynikajúcu a jednoduchú marinádu, ktorej príprava trvá len 5 minút. Mäsko skvele ochutí a bude vďaka nej krásne šťavnaté, mäkké a úžasne chutné.

Ak máte v pláne na večeru pripraviť morčacie alebo kuracie mäso, naučte sa vynikajúcu a jednoduchú marinádu, ktorej príprava trvá len 5 minút. Mäsko skvele ochutí a bude vďaka nej krásne šťavnaté a úžasne chutné.

Potrebujeme:

1 – 1, 5 kg kuracieho alebo morčacieho mäsa

Marináda:

2 šálky sladkej smotany

20 g strúhanej citrónovej kôry

Zväzok kôpru

...

Soľ a čierne mleté korenie

Postup:

Mäso umyjeme, očistíme a vložíme do hlbšej misy. Zalejeme smotanou, pridáme kôru, nasekaný kôpor, soľ a korenie. Vložíme do chladničky a necháme marinovať. Ideálne je marinádu pripraviť ráno, pred odchodom do práce a nechať marinovať 6-8 hodín. V prípade časovej núdze postačí aj 1 hodina.

Mäso preložíme do pekáča vymasteného trochou oleja alebo vystlaného papierom na pečenie. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme približne 30 minút pri teplote 200 stupňov.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)