plny-hrniec_transparent_negativ.png

Vynikajúca krémová torta: Chutný a jednoduchý recept, nielen pastva pre žalúdok, ale aj oči!

Ľahučký krémový dezert podľa legendárneho receptu mojej babičky.

Výnimočne jemný dezert, ktorý sa vám rozplynie v ústach, jeden kúsok sa vám rozhodne bude máliť.

 

 

Úžasná nadýchaná krémová torta s mandľami podľa receptu z portálu youtube.

Potrebujeme:

2 vajcia

100 g cukru

50 ml rastlinného oleja

50 ml mlieka

150 g múky

8 g prášku do pečiva

nastrúhaná citrónová kôra

Na krém:

 

 

400 ml mlieka

1 žĺtok

70 g cukru

2 PL kukuričného škrobu

1 PL múky

citrónovú kôru

20 g masla

Na ozdobenie:

sušené mandle

práškový cukor

Postup:

Do väčšej misy pridáme vajcia, cukor.

Spolu mixérom šľaháme 3-4 minúty.

Ďalej za šľahania pridávame olej a mlieko.

 

 

Do misky preosejeme múku s práškom do pečiva, nastrúhame citrónovú kôru.

Všetko spolu šľaháme, kým nevznikne riedke cesto.

Tortovú formu dôkladne potrieme olejom, nanesieme trochu múky a nalejeme cesto.

 

 

Formu s cestom vložíme do predhriatej rúry na 30 minút pri teplote 180°C.

Do hrnca pridáme mlieko, žĺtok, cukor, nastrúhanú citrónovú kôru, múku.

Všetko spolu rozšľaháme metličkou.

 

 

Zmes dáme variť a miešame dovtedy, kým nezhustne na krém, potom pridáme maslo a zmiešame, kým sa neroztopí.

Upečené cesto vyberieme z formy, nanesieme na neho krém pomocou cukrárskeho vrecka (prípadne mikroténového vrecka).

Rozotrieme po celej ploche.

 

Na vrch krému nasypeme nasekané mandle, práškový cukor a môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes