Vynikajúca kombinácia: Šťavnaté kuracie kúsky pečené s jablkami

Vyskúšajte vynikajúcu kombináciu šťavnatého mäska, jabĺk a opečenej cibuľky. Budete sa len tak zalizovať!

Máte radi netradičné kombinácie chutí, ktoré vo výsledku prekvapia perfektnou vyváženosťou? Také je aj spojenie pečených jabĺčok a šťavnatých kuracích pŕs. Tú chuť si zamilujete!

Potrebujeme:

300 g kuracích pŕs

1 jablko

1 strúčik cesnaku

Soľ a mleté čierne korenie podľa chuti

70 ml mlieka

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 paradajku

1 červenú cibuľu

Sušené oregano, bazalku, prípadne iné korenie podľa chuti

Postup:

Kuracie prsia umyjeme, očistíme a nakrájame na kúsky. Jablko umyjeme, zbavíme jadra a tiež nakrájame na kúsky (krájame na približne rovnako veľké mesiačiky).

Cibuľu nakrájame a opražíme na troche oleja. Pridáme kuracie kúsky a všetko spolu varíme na panvici približne 7 minút. Potom pridáme jablko a ešte 3 minúty varíme na panvici.

Paradajku ošúpeme, nakrájame nadrobno a zmiešame s pretlačeným cesnakom, mliekom, koreninami a soľou.

Zmes z panvice preložíme do hlbšej zapekacej misy a zalejeme paradajkovou zmesou. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 200 stupňov približne 10 -15 minút.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: sovkusom