Vynikajúca jogurtová marináda na pečené mäso

Lahodná a jednoduchá na prípravu. Marináda je vynikajúca na kuracie alebo morčacie mäso pripravené v rúre alebo na grile. Vďaka nej ostane mäso šťavnaté a úžasne chutné.

Lahodná a jednoduchá na prípravu. Marináda je vynikajúca na kuracie alebo morčacie mäso pripravené v rúre alebo na grile. Vďaka nej ostane mäso šťavnaté a úžasne chutné.

Potrebujeme:

2 kg kuracieho alebo morčacieho mäsa

1 lyžicu paradajkového pretlaku

Soľ a korenie podľa chuti

1 šálku jogurtu (jogurt by nemal by príliš hustý, čím tekutejší, tým lepšie)

1 lyžičku horčice

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Na cesnakový olej:

3 lyžice olivového oleja

3 strúčiky cesnaku

Niekoľko lístkov čerstvej bazalky nasekaných nadrobno (prípadne kôpru, petržlenovej vňate)

Postup:

Na marinádu zmiešame jogurt s paradajkovým pretlakom a horčicou.

Kurča nakrájame na rezne, osolíme a okoreníme. Potom mäso vložíme do marinády a necháme naložené cez noc. Do marinády môžeme pridať aj korenie (oregano, sušenú bazalku…).

Potom kúsky kurčaťa spolu s marinádou vložíme do vymastenej zapekacej misy. Pečieme pri teplote 180 stupňov 1 hodinu. Keď je mäso hotové, zalejeme ho cesnakovým olejom (olivový olej zmiešame s nasekanou bazalkou a olivovým olejom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)