Vynikajúca grécka marináda na mäso: Na pečenie a grilovanie je neprekonateľná!

Vynikajúca kombinácia chutí, vďaka ktorému bude mať výsledok - pečené alebo grilované mäso skutočne jedinečnú chuť.

Vynikajúca kombinácia chutí, vďaka ktorému bude mať výsledok – pečené alebo grilované mäso skutočne jedinečnú chuť. Používam ju na grilované, pečené, ale aj vyprážané mäso. Navyše, jej príprava je extrémne jednoduchá!

Potrebujeme:

200 ml rastlinného oleja

3 strúčiky cesnaku

2 lyžice celozrnnej horčice

2 lyžice plnotučnej horčice

1 lyžicu medu

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 lyžičku sušeného tymiánu

1 lyžičku sušeného oregana

Čerstvú petržlenovú vňať nakrájanú nadrobno

½ lyžičky soli

¼ lyžičky čierneho mletého korenia

1-2 lyžičky citrónovej šťavy

Postup:

Všetky prísady zmiešame, pridáme mäso a necháme marinovať niekoľko hodín – ideálne celú noc pred prípravou.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: food