plny-hrniec_transparent_negativ.png

Vynikajúca farebná roláda, ktorá sa nepečie a ohúri všetkých hostí: Pozrite sa, ako krásne vyzerá na mise!

Originálna receptúra z youtube na zeleninovú roládu, ktorá zaujme všetkých hostí najmä tým, že je krásne farebná.

Navyše je zdravá a keďže sa nepečie, zachová si dôležité vitamíny a minerály.

Okrem toho ešte aj skvele chutí!

Oživte svoj slávnostný stôl týmto netradičným predjedlom, ktoré pripravíte hravo z bežne dostupných surovín…

Potrebujeme:

300 g zemiakov

300 g červenej repy

300 g mrkvy

20 g želatíny

300 g feta syra

1 strúčik cesnaku

pár plátkov šunky

3 PL majonézy alebo bieleho jogurtu

Postup:

Ako prvé si repu uvaríme do mäkka a nastrúhame na hrubom strúhadle.

Takisto aj zemiaky si najskôr uvaríme, potom ošúpeme.

Nastrúhame rovnako ako repu na hrubom strúhadle. 

 

Teraz presne to isté urobíme aj s varenou mrkvou, čím nám vzniknú vlastne tri rôznofarebné zložky.

 

Všetky tri zložky vložíme do samostatnej misky a ku každej pridáme 1 lyžicu majonézy.

To znamená že pridáme lyžicu majonézy k strúhanej repe, k zemiakom, aj k mrkve. 

Dochutíme soľou a do čistej misky si dáme napučať želatínu, ktorú zalejeme asi 100 ml vody. 

V ďalšej miske si vidličkou roztlačíme feta syr a zmiešame ho s prelisovaným cesnakom (namiesto čerstvého cesnaku môžete v prípade potreby pridať aj sušený cesnakový prášok).

V prípade potreby môžete osoliť, či okoreniť. 

 

 

Keď je želatína dostatočne napučaná, rozpustíme ju na slabom ohreve a v rovnakom pomere ju pridáme k repe, zemiakom, aj k mrkve a nakoniec aj k syru. 

Všetky zmesi premiešame  a pracovnú dosku si pokryjeme potravinárskou fóliou. 

Na fóliu budeme teraz v pásoch vrstviť vedľa seba mrkvu, cviklu zemiaky a zase mrkvu, cviklu, zemiaky.

Takto nám vzniknú vždy dva pásy z každej suroviny.

Na všetky vrstvy teraz rozotrieme ešte syrovú zmes (len okrajové vrstvy necháme voľné).

Následne naukladáme do stredu pás z koliesok šunky.

Roládu opatrne zrolujeme a zabalíme do fólie.

Konce zagumičkujeme.

Odložíme do chladničky na 6 hodín alebo na noc, aby roláda stuhla. 

Po uplynutí tejto doby môžeme roládu nakrájať a podávať.

Prajeme dobrú chuť!

Video návod:

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes