Nemám rada recepty, ktoré vyžadujú dlhé hodiny prípravy a výsledok svojej práce si môžem vychutnávať až na druhý deň. Keď vynikajúci dezert tak taký, ktorý pripravím rýchlo a jednoducho. Presne ako túto smotanovo-banánovú tortu. Je skutočne vynikajúca, jemná a zvládnete ju za pol hodiny!

Potrebujem:

Cesto:

200 g hladkej múky

1 vajce

1 lyžičku prášku do pečiva

1 lyžicu kryštálového cukru

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

100 g masla

Krém:

200 g kyslej smotany

1 vajce

2 lyžice hladkej múky

100 g práškového cukru

2 banány

Postup:

Vajce vyšľaháme s cukrom do peny. Pridáme prášok do pečiva a zmäknuté maslo. Postupne pridávame múku a dôkladne vymiešame hladké cesto.

Banány nakrájame na tenké kolieska.

V miske si pripravíme krém. Vajce vyšľaháme s cukrom, kyslou smotanou a múkou.

Okrúhlu formu na pečenie vymastíme a na navrstvíme cesto tak, aby pokrávalo dno a siahalo aj na okraje formy. Na cesto uložíme kolieska banánov a navrstvíme krém. Formu vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov 20 minút.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Témy:


Pridajte svoj komentár