Vynikajúca a jednoduchá lahodná nátierka: Výborný a lacný desiatový tip a len z pár ingrediencií!

Výborný recept z youtube podľa ktorého si pripravíme lacnú alternatívu nátierky, ktorú si obľúbia hlavne vaše deti.

 

 

Nátierka je ideálna na chlebíčky aj na hrianky či topinky.

Ja ju robím už 25 rokov a chuť si neviem vynachváliť.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

biely chlieb alebo bagetu

200 g zemiakov

3 vajcia

60 g masla

soľ

1 lyžička mletej papriky

1/2 lyžičky čierneho korenia

2 lyžičky horčice

jarnú cibuľku

Voliteľné:

Petržlenová vňať

Bylinky podľa chuti

Korenie podľa chuti

Postup:

Vajcia si uvaríme natvrdo.

 

 

Krajce bagety alebo chleba obojstranne opečieme na panvici.

Zemiaky si očistíme a nakrájame.

Na kocky nakrájané zemiaky vložíme do hrnca s vodou.

Dáme ich variť domäkka.

 

 

Uvarené zemiaky vložíme do pohára.

K zemiakom pridáme žĺtky z natvrdo uvarených vajec.

Pridáme aj zmäknuté maslo.

 

 

Pridáme soľ, mletú papriku, mleté čierne korenie.

Vmiešame aj horčicu.

Túto zmes rozšľaháme pomocou ručného mixéra.

 

 

Hmotu preložíme do väčšej misky.

Pridáme najemno nakrájanú jarnú cibuľku.

Všetko dôkladne zamiešame.

 

 

Chutnú nátierku máme hotovú a môžeme ju servírovať.

Ak chcete získať nové chute, môžete pridať napríklad údenú papriku, tymián, alebo obľúbené bylinky.

 

 

 

Pre výraznejšiu chuť neváhajte nátierku ozvláštniť napríklad pretlačeným cesnakom, prípadne sušeným cesnakom.

Dobrú chuť!

Video návod nájdete tu:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay