Vylievate vodu z cestovín? Vyskúšajte trik šéfkuchárov a pridajte ju do cesta, prekvapí vás, čo sa s ním stane!

781

Už sme sa presvedčili o tom, že mnohé takzvané „odpady“ z kuchyne a najrôznejšie zvyšky sa dajú skvele zužitkovať. Každý z nás určite z času na čas pripravuje cestoviny. Napokon ide o rýchly pokrm s jednoduchou prípravou, ktorý sa dá pripraviť na množstvo skvelých spôsobov. Dá sa však využiť voda, ktorá po varení cestovín zostala? Odpoveď znie áno – a možno budete poriadne prekvapení, na čo všetko.

Ako využiť vodu z varenia cestovín?

Tento trik poznajú a používajú kuchári a dokonca aj bežný ľudia v talianskych domácnostiach. Pridajte trochu vody z cestovín do kysnutého cesta. Vďaka látkam, ktoré sa z cestovín počas varenia vyplavia, bude kysnuté cesto bude omnoho vláčnejšie, pružnejšie a chutnejšie. Konkrétne sa teplá voda z cestovín používa na prípravu kvásku.

1

Voda z cestovín obsahuje rovnako ako voda z ryže alebo zemiakov množstvo prospešných látok, ktoré môžeme zužitkovať ako výživu pre naše rastlinky. Nechajte si 1-2 poháre vody z cestovín poruke na zalievanie rastlín.

2

Ak chcete, aby boli vaše domáce omáčky chutnejšie, použite trik šéfkuchárov. Do omáčok pridajte aj niekoľko lyžíc vody z cestovín.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

3

Rovnako skvele môžete vodu z cestovín použiť na namáčanie strukovín. Namiesto obyčajnej vody skúste nabudúce namočiť fazuľu, hrach, cícer alebo iné strukoviny do vody z varenia cestovín.

4

Voda z cestovín vám tiež šetrne pomôže odmastiť riad a dokonca sa dokáže popasovať aj s pripálenými zvyškami. Nalejte ju na špinavý riad a nechajte chvíľu pôsobiť.

5

Dokonca, voda z cestovín má svoje využitie ak v kozmetike. Ak máte vlasy poškodené a slabé, prepláchnite si ňou vlasy, zabaľte do fólie a nechajte 10 minút pôsobiť a následne umyte ako zvyčajne.

6

Voda z cestovín tiež poslúži ako vynikajúci základ pre ešte chutnejšie domáce polievky.

7

zdroj: besthealthyguide

Témy:


Pridajte svoj komentár