Perfektný nápad pre každého kto rád skúša nové recepty a vylepšia klasických domácich pochúťok. Tento nápad mám od tety a skutočne ide o najlepšie placky aké poznám. Odporúčam každému!
Potrebujeme:
1 kg zemiakov – ošúpaných, nakráajných, uvarených
1 vajce
70 g tvrdého syra – nastrúhaného
Soľ a korenie podľa chuti
Na obaľovanie:
3 lyžice strúhanky
Na samaženie:
Olej
Maslo
Postup:
Zemiaky uvaríme a zomelieme v mlynčeku na mäso, prípadne pretlačíme ako na klasickú kašu. Pridáme vajce, syr a vymiešame jednotné cesto. Z cesta navlhčenými rukami odoberáme jednotlivé kúsky, z ktorých neskôr vytvoríme placky. Každý kúsok pomocou vidličky vyformujeme do tvaru hrubej placky a na vrchu urobíme 4 zárezy. Každú placku obalíme v strúhanke.
Na panvici zahrejeme olej a pridáme aj hrudku masla. Placky vyprážame z oboch strán dozlatista.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Peťa V.