plny-hrniec_transparent_negativ.png

Ešte stále dávate rybie filé do múky a vajíčka? Skúste toto VYLEPŠENIE – tak CHUTNÚ vianočnú rybu som ešte nejedla!

Minulý rok som vyskúšala pripraviť naše obľúbené vianočné rybie filé v jemnou pivnom cestíčku.

Odvtedy je toto jedlo u nás obľúbené nielen počas sviatkov, ale aj kedykoľvek počas roka.

Cestíčko je výrazné, ale veľmi jemné a lahodné.

 

 

Potrebujeme:

1 šálka hladkej pšeničnej múky

355 mililitrov číreho piva alebo minerálnej vody (odporúčam použiť svetlé pivo)

2 vajcia

2 lyžičky horčice

1/4 čajovej lyžičky prášku z kuracieho bujónu

1/2 lyžičky sódy bikarbóny

1/2 lyžičky prášku do pečiva

Štipka cesnakového prášku

soľ

korenie podľa chuti

Postup:

Do misky dáme múku.

 

 

Zmiešame so všetkými práškovými ingredienciami:

bujón, sóda bikarbóna, prášok do pečiva, soľ a korenie.

 

 

V strede misky urobíme jamku.

Do jamky dáme vajíčko, horčicu a trochu piva.

 

Začneme miešať cesto od stredu smerom von.

Postupne pridávame zvyšní pivo, aby sme vypracovali jednotné cesto.

Dobre vyšľaháme pomocou vidličky alebo mixéra.

 

 

Výsledná konzistencia by mala byť ako hustejšia smotana.

Cestíčko je hotové.

Rybie filé obaľujeme v cestíčku a vyprážame v rozpálemon olejom dozlatista.

 

 

Necháme odkvapkať na papierovom obrúsku.

Dôležité vedieť!

Aj keď sa to môže zdať zbytočné, pivo do tohto mixu prispieva výnimočnou chuťou a na rozdiel od toho, čo by si niekto mohol myslieť, konečný výsledok neobsahuje žiaden alkohol.

Je nevyhnutné, aby ste použili prísadu, ktorá umožní, aby vaše cesto napučalo, aby bolo ľahšie.

 

 

V tomto recepte sa účinok dosiahne kombináciou prášku do pečiva, sódy bikarbóny a sýteného nápoja, ktorý vyvolá reakciu.

Ak tieto suroviny nepoužijete, vaše cesto bude hutnejšie a menej ľahké.

Pravidlom číslo jeden, ako dobre vyprážať akékoľvek jedlo, je použiť skutočne rozpálený olej. Dobre si rozohrejte olej.

 

 

Aby ste sa uistili, že je teplota primeraná, môžete kvapnúť kvapku cesta, ak sa okolo guľôčky cesta vytvorí veľké množstvo bublín a začne hnednúť, potom je ten správny čas dať na panvicu filé.

Ak to neurobíte, cesto nasiakne olej a nedosiahnete výsledok, ktorý hľadáte.

Nakoniec vezmite do úvahy, že rybie filé má hladkú štruktúru.

Aby ste zabezpečili, že cesto, ktoré ste pripravili, dobre priľne a po vypražení sa neprilepí, najprv dajte osolené a okorenené do obalu múky alebo kukuričného škrobu.

 

 

Keď je teda cestíčko pripravené, prichytí sa k vrstve múky, ktorá povrch filé pokrýva.

Vaše cesto by nemalo byť príliš tekuté, malo by byť doslova také husté, ako napríklad cesto na palacinky.

Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes