Bravčové rezne sú obľúbené jedlo, ktoré pripravíte behom chvíľky.
Stačí ich obaliť v múke, vajci a strúhanke, aby mali fenomenálnu chuť, vnútri šťavnaté a zvonku chrumkavé.
Bravčové rezne budú ešte chutnejšie, keď ich po vyprážaní trochu vylepšíte.
Poradíme vám skvelý recept na vylepšené rezne, ktoré sa oplatí vyskúšať už zajtra k nedeľnému obedu.
Nestačí ich len vypražiť
Tajomstvom tohoto receptu je, že po vypražení sa ešte na malú chvíľu dajú do rúry.
Stačí pridať pár prísad a rezne budú ešte oveľa chutnejšie!
Ingrediencie na 2 veľké porcie:
2 kusy bravčového karé bez kosti
biela cibuľa
4 plátky kuracie šunky
hrsť strúhaného syra
2 polievkové lyžice majonézy
2 polievkové lyžice kečupu
štipka cukru
kari korenie
soľ
korenie čierne mleté
repkový olej
2 vajcia
pšeničná múka
strúhanka
Postup:
Nakrájajte kúsky bravčového mäsa na tenké, veľké plátky.
Potom ich posypte soľou, korením a obaľte v múke, vajciach a strúhanke.
Pripravené rezne opekáme na rozpálenom oleji 2-3 minúty z každej strany do zlatista.
Bravčové rezne dáme na papierovú utierku, aby sa uvoľnil prebytočný tuk.
Cibuľu nakrájame nadrobno a podusíme na troche oleja s cukrom a množstvom kari. Rúru nastavíme na 180 stupňov C, opečené kotlety dáme na mriežku.
Každý potrieme lyžicou majonézy, poukladáme plátky šunky, lyžicou pridáme kečup, pridáme cibuľu a celé posypeme strúhaným syrom. Pečieme kotlety niekoľko minút, kým sa syr neroztopí, chutné.
Ďalšie finty pre vylepšené nedeľné rezne
Patria u vás rezne k obľúbenému jedlu a pripravujete ich pravidelne?
Ak chcete, aby boli ešte chutnejšie, máme pre vás patent na šťavnaté rezne.
Sú jednoducho dokonalé!
Hoci sú bravčové rezne jednoduché prípravu a v podstate ich stačí pred vysmažením len naklepať, dochutiť a obaliť v trojobale, máme pre vás zlepšovák z portálu smakosze.
Rezne sa oplatí marinovať a vďaka tomu bude mäso chutnejšie, jemnejšie a šťavnatejšie.
Potrebujeme:
4 plátky bravčového karé
1 cibuľu
2 strúčiky cesnaku
2-3 bobkové listy
4-5 zrniek nového korenia
soľ
čierne mleté korenie
500 ml mlieka
3/4 šálky hladkej múky
1 vajce
1 šálku strúhanky
bravčovú masť
olej na vyprážanie
Postup:
Plátky mäsa opláchnite, osušte papierovou utierkou a naklepte ich tĺčikom na mäso z oboch strán tak, aby nemali viac ako 0,5 cm.
Posypte ich soľou, aj korením.
Cibuľu si ošúpeme a nakrájame na kolieska.
Strúčiky cesnaku ošúpeme, pretlačíme cez lis.
Potrieme ním rezne a vložíme do nádoby.
Obložíme ich cibuľou a bobkovými listami, pridáme nové korenie.
Potom nalejeme mlieko s korením podľa chuti.
Nádobu uzavrite a dajte do chladničky aspoň na 3 hodiny, najlepšie na noc.
Po uplynutí tejto doby scedíme plátky mäsa z marinády a osušíme papierovými utierkami.
Na panvici rozohrejeme veľké množstvo tuku.
Rezne obalíme najskôr v múke, potom v rozšľahanom vajíčku a nakoniec v strúhanke.
Vložíme do rozohriateho oleja.
Vysmážame z oboch strán dozlatista.
Fantastické rezne bez trojobalu – finta z reštaurácie
Takto som sa naučila robiť rezne už pred rokmi v reštaurácií.
Náš šéf, bol svojimi rezňami vyhlásený po celom okolí.
Trik spočíva v tom, že nepoužíval klasický trojobal.
Namiesto neho ponoril rezne pred vyprážaním do jednoduchej marinády a potom jednoducho obalil v sypkej zmesi.
Výsledkom sú úžasne šťavnaté a jemné rezne.
Potrebujeme:
1 kg bravčového karé alebo kuracie prsia
soľ
korenie čierne mleté
korenie na mäso
Na marinádu:
3 stredné vajcia
2 polievkové lyžice studenej vody (môže byť aj minerálka)
Ďalej:
strúhanka
múka
bravčová masť – na vyprážanie
Postup:
Pomocou paličky rozklepeme mäso (v mojom prípade kuracie prsia) z oboch strán.
Môžete samozrejeme použiť aj iný druh mäsa (bravčové, teľacie…).
Každý rezeň dobre okoreníme (soľ, korenie, prípadne korenie na mäso alebo kuracie mäso pre extra chuť).
Preložíme do hlbokej misy.
3 celé vajcia rozšľaháme s 2 lyžicami studenej vody (pomer na 1 kg mäsa).
Niektorí ľudia používajú perlivú vodu, mlieko alebo obyčajný jogurt.
Osobne používam obyčajnú „vodu z vodovodu“, rovnako to robili aj v spomínaje reštaurácii.
Touto zmesou zalejeme rezne v miske tak, aby sa dostala aj medzi plátky mäsa a dôkladne ich prikryla.
Misku prikryjeme tanierom.
Dáme do chladničky aspoň na 2 hodiny.
Ideálne je pripraviť rezne večer a nechať ich namočené vo vaječnej zmesi cez noc v chladničke.
Plátky mäsa absorbujú takmer celé vajce – vďaka tomu budú šťavnaté.
Potom rezne obalíme hladkej múke zmiešanej so strúhankou.
Pre mňa sú pomery 1: 1, zamiešané „od oka“.
Nepoužívam samotnú strúhanku, pretože veľmi saje tuk z panvice, zmiešaním s múkou dochádza k menšej absorpcii tuku.
Už nie je potrebné používať ďalšie vajce na obaľovanie!!!
Potom už len rýchlo opečieme z oboch strán na prudkom ohni (mäso vtedy nestráca šťavnatosť).
Potom už len dopečieme na miernom ohni.
Nenechávame na panvici zbytočne dlho, aby mäso nestvrdlo.
Rezne podávame s prílohou podľa chuti, napríklad so zemiakovým šalátom, alebo varenými zemiakmi.
Na smaženie odporúčam použiť bravčovú masť.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Dobrú chuť!