Kto raz skúsi, ten na nich bude fičať celé leto: Vylepšené rezne s cuketou a syrom – v nedeľu nestíham vyprážať !

V lete robíme tieto rezne pravidelne, vďaka cukete sú fantasticky chutné a šťavnaté.

V lete robíme tieto rezne pravidelne, vďaka cukete sú fantasticky chutné a šťavnaté.

Potrebujeme:

500 g bôčika alebo pliecka

200 g strúhaného syra – Gouda

150 g cukety

1 vajce

60-70 ml smotany na šľahanie (studené)

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

soľ, korenie, pažítka

1 lyžica strúhanky

Na trojobal: múka, vajcia, strúhanka olej na vyprážanie

Postup:

Cuketu ošúpeme, odstránime zrniečka. Nastrúhame na hrubšom strúhadle a ľahko posolenú dáme vypotiť – cca 20 minút. Syr nastrúhame tiež na hrubo.

Mäso spracujeme so smotanou, vajcom, syrom a korením. Solíme opatrne, syr aj cuketa sú slané. Cuketu vytlačíme (nepotrebujeme vodu, ale dužinu). Zmes mäsa dáme vychladiť do chladničky.

Zo zmesi tvarujeme bochníčky – tvar rezňov. Obaľujeme v múke, vajciach a v strúhanke. Pri tom vytvoríme plochý rovnomerný rezeň.

Vkladáme do vyššej vrstvy rozpáleného oleja a smažíme z oboch strán do zlatista.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)