Výborný recept zo zemiakov, syra a kyslej smotany. Namiesto mastných zemiakových placiek skúste túto rýchlu pochúťku, navyše, je úplne bez múky.
Potrebujeme:
1 kg surových zemiakov (môžu byť aj varené)
2 cibule
Voliteľné: 200 g anglickej slaniny (môže byť aj údené mäso, alebo podľa chuti iná údenina)
230 ml smotany kyslej
100 g strúhaného syra
2 vajcia
2 lyžice masla
korenie a soľ
Postup:
Zemiaky ošúpeme, nastrúhame na hrubo. Cibuľu nakrájame na jemno. Slaninu na kocky (ak ju použijete) a všetko zmiešame.
Hmotu navrstvíme na vymastený, alebo papierom vyložený plech alebo do zapekacej misy.
Vajcia ušľaháme sa smotanou. Zamiešame do toho syr a korenie. Zmes potom naleme na zemiaky a na vrch navrstvíme vločky masla.
Pečte 40 minút pri teplote 180 „C.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)