Zemiaková placka s kyslou smotanou a syrom, úplne bez múky: Nevyprážajte zemiakové placky, toto je stokrát lepšie!

Výborný recept zo zemiakov, syra a kyslej smotany. Namiesto mastných zemiakových placiek skúste túto rýchlu pochúťku, navyše, je úplne bez múky.

Výborný recept zo zemiakov, syra a kyslej smotany. Namiesto mastných zemiakových placiek skúste túto rýchlu pochúťku, navyše, je úplne bez múky.

Potrebujeme:

1 kg surových zemiakov (môžu byť aj varené)

2 cibule

Voliteľné: 200 g anglickej slaniny (môže byť aj údené mäso, alebo podľa chuti iná údenina)

230 ml smotany kyslej

...

100 g strúhaného syra

2 vajcia

2 lyžice masla

korenie a soľ

Postup:

Zemiaky ošúpeme, nastrúhame na hrubo. Cibuľu nakrájame na jemno. Slaninu na kocky (ak ju použijete) a všetko zmiešame.

Hmotu navrstvíme na vymastený, alebo papierom vyložený plech alebo do zapekacej misy.

Vajcia ušľaháme sa smotanou. Zamiešame do toho syr a korenie. Zmes potom naleme na zemiaky a na vrch navrstvíme vločky masla.

Pečte 40 minút pri teplote 180 „C.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)