Toto povedzte každému, kto si odopiera oškvarky kvôli zdraviu: Budete sa poriadne diviť, čo robia s vaším telom + trik pre najlepšie oškvarky pod slnkom!

2039 0

Naši starí rodičia konzumovali omnoho viac bravčovej slaniny ako my a pritom ich netrápilo množstvo z chorôb a zdravotných problémov, ktoré kvária dnešných ľudí. Tento bravčový tuk totiž sám o sebe nie je vôbec zdraviu škodlivý, práve naopak. Samozrejme, je potrebné konzumovať ho v zdravej miere, ale možno budete sami prekvapení, aké výhody pre vás bude táto mastná pochúťka mať.

Aké sú výhody slaniny pre vaše zdravie (toto pokojne ukážte manželke, keď vás bude prehovárať na zdravú stravu :D)

1

– posilňuje imunitný systém

– obsahuje Omega 6 mastné kyseliny, ktoré chránia srdce a pomáhajú znižovať škodlivý cholesterol

– obsahuje cennú kyselinu arachidónovú

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

– optimálne množstvo slaniny posilňuje steny a elascitiu ciev, regulujú krvný tlak a pozitívne vplývajú na jemné svalstvo

– konzumovať by ju mali najmä fajčiari, obsahuje totiž selén, ktorý zabraňuje oxidácii a znižuje negatívne účinky fajčenia na naše telo

– obsahuje vitamíny skupiny B, najmä vitamín B3

– balzam na opicu – slanina absorbuje nabytok alkoholu v tele a rýchlo zníži jeho hladinu

– v slanine sa nachádza ajkyselina hyalurónová, ktorá sa osvedčila v boji proti vráskam.

– ak slaninu konzumujete s mierou (odporúčaná dávka je približne 30 gramov), nemusíte sa obávať priberania, práve naopak, na metabolizmus má veľmi pozitívny vplyv

Nemusíte chovať vlastné prasiatko, ale kupujte takúto

Ak kupujete surovú slaninu u mäsiara, kupujte ju aj s kožou. Z nej totiž urobíte výbornú huspeninu. Tá je skvelá aj na väzy, chrupavky a kosti. Zo zvyšku si môžete vyrobiť výborné domáce oškvarky a domácu masť, ktorá je napríklad na také vyprážanie pokrmov omnoho lepšia ako rastlinné tuky.

Tajomstvo najlepších oškvarkov pod slnkom

Asi 200 g bravčového sadla bez kože nakrájame na kocky a preložíme na plameň. Za stáleho miešania opekáme na plameni, môžeme vidieť ako sa postupne vytápa voňavá bravčová masť.

Teraz necháme na plameni variť, až kým neuvidíme prvé obrysy oškvarkov. Trvá to dlhšiu dobu, preto to chce trochu trpezlivosti, ale motiváciou vám bude krásna vôňa.

Keď už vidíme v tekutine jasne oškvarky, naberačkou odoberieme masť – starostlivo si ju uchováme a používame v domácnosti.

Teraz, keď sú oškvarky krásne hnedasté, opatrne pridáme do zmesi pár lyžíc mlieka.

Pridávame pomaly, mlieko slúži na to, aby zmes nekypela a tiež budú vďaka nemu oškvarky lepšie, jemnejšie. Zľahka osolíme a teraz už len scedíme, masť odložíme a oškvarky si naložíme na chlebík.

Prajeme vám dobrú chuť!:-)

Témy:


Pridajte svoj komentár