plny-hrniec_transparent_negativ.png

VYPNITE rúru! Táto piškótová roláda si podmanila všetky gazdinky!

Jednoduchá a mimoriadne chutná malinová roláda, ktorá je skvelou voľbou k rannej káve alebo poobednému čaju.

U nás túto lahôdku pripravujem pri všetkých možných príležitostiach, pretože na ňu nedáme dopustiť.

 

 

Výnimočný recept na najlepšiu piškótovú roládu z youtube kanála Cookrate – Cakes.

Potrebujeme:

200 ml mlieka

300 g dlhých piškót

Na krém:

2 vajcia

50 g kryštálového cukru

10 g vanilkového cukru

80 g kukuričného škrobu

500 ml mlieka

150 g masla

300 g malín

Na ozdobu:

300 ml smotany na šľahanie

50 g práškového cukru

50 g čokolády

100 g malín

5 g mäty

Postup:

Piškóty jednu po druhej namočíme v mlieku.

Na stôl umiestnime potravinovú fóliu a naukladáme na ňu namočené piškóty (viď video).

 

 

V samostatnej hlbšej miske mixérom rozšľaháme zmäknuté maslo.

Do rajnice pridáme vajcia a cukor.

 

 

Ďalej pridáme vanilkový cukor a škrob.

Nalejeme časť mlieka a metličkou vyšľaháme.

 

 

Do zmesi nalejeme zvyšok mlieka a vymiešame.

Rajnicu preložíme na sporák a počas varenia miešame, kým krém nezhustne.

 

 

Krém necháme vychladnúť.

Polovicu vychladnutého krému pridáme do misky s maslom a mixérom vyšľaháme.

 

 

Potom pridáme zvyšný krém a prešľaháme.

Krém rozotrieme na piškóty a naukladáme maliny.

 

 

Piškóty s krémom zrolujeme.

Vložíme na hodinu do chladničky.

 

 

Do samostatnej misky pridáme smotanu.

Pridáme práškový cukor a mixérom vyšľaháme krém.

 

 

Roládu potrieme šľahačkovým krémom.

Na vrchu vytvoríme vzory pomocou roztopenej čokolády.

 

 

Potom naukladáme maliny.

Nakoniec poukladáme pár lístkov mäty a môžeme servírovať.

 

 

Môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes