Jednoduchá a mimoriadne chutná malinová roláda, ktorá je skvelou voľbou k rannej káve alebo poobednému čaju.
U nás túto lahôdku pripravujem pri všetkých možných príležitostiach, pretože na ňu nedáme dopustiť.
Výnimočný recept na najlepšiu piškótovú roládu z youtube kanála Cookrate – Cakes.
Potrebujeme:
200 ml mlieka
300 g dlhých piškót
Na krém:
2 vajcia
50 g kryštálového cukru
10 g vanilkového cukru
80 g kukuričného škrobu
500 ml mlieka
150 g masla
300 g malín
Na ozdobu:
300 ml smotany na šľahanie
50 g práškového cukru
50 g čokolády
100 g malín
5 g mäty
Postup:
Piškóty jednu po druhej namočíme v mlieku.
Na stôl umiestnime potravinovú fóliu a naukladáme na ňu namočené piškóty (viď video).
V samostatnej hlbšej miske mixérom rozšľaháme zmäknuté maslo.
Do rajnice pridáme vajcia a cukor.
Ďalej pridáme vanilkový cukor a škrob.
Nalejeme časť mlieka a metličkou vyšľaháme.
Do zmesi nalejeme zvyšok mlieka a vymiešame.
Rajnicu preložíme na sporák a počas varenia miešame, kým krém nezhustne.
Krém necháme vychladnúť.
Polovicu vychladnutého krému pridáme do misky s maslom a mixérom vyšľaháme.
Potom pridáme zvyšný krém a prešľaháme.
Krém rozotrieme na piškóty a naukladáme maliny.
Piškóty s krémom zrolujeme.
Vložíme na hodinu do chladničky.
Do samostatnej misky pridáme smotanu.
Pridáme práškový cukor a mixérom vyšľaháme krém.
Roládu potrieme šľahačkovým krémom.
Na vrchu vytvoríme vzory pomocou roztopenej čokolády.
Potom naukladáme maliny.
Nakoniec poukladáme pár lístkov mäty a môžeme servírovať.
Môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: