Výdatne posypte a ORCHIDEA rozkvitne: Posilní púčiky a narovná zvráskavené listy!

Tento domáci „posilňovač“ má všetko, čo orchidea najviac potrebuje.

 

 

Prášok, o ktorom vám chceme povedať je bohatým zdrojom cenného draslíka a fosforu, vďaka ktorým bude rastlina vždy v dobrej kondícii.

Príprava je nesmierne jednoduchá a navyše vás nebude nič stáť.

...

Zázračný prášok pre orchideu

 

 

Orchidey sú nepochybne jednou z najobľúbenejších izbových rastlín.

Slováci ich milujú pre ich pôsobivé kvety, sýte farby, širokú dostupnosť a celkom jednoduché pestovanie.

 

 

Niekedy však aj ten najzdravší exemplár zožltne, zvädne a stratí púčiky.

Vysiela teda signál, že niečo chýba.

 

 

Prášok, ktorý orchideu posilní

Živiny sú pre správny vývoj orchideí veľmi dôležité.

Vyžadujú správnu dávku fosforu a draslíka, vďaka čomu bujne kvitnú a listy sa nekrčia.

 

 

V obchodoch sú dostupné špeciálne živiny a hnojivá.

Ale zároveň sú tu domáce metódy, ktoré sa preukazujú ako rovnako účinné.

 

 

Skúsení záhradkári oceňujú vlastnosti banánov, ktorých šupka je bohatým zdrojom cenných prvkov.

Namiesto toho, aby ste ju po skonzumovaní plodu vyhodili, stojí za to pripraviť si prípravok, ktorý orchidey posilní.

 

 

Jeho zhotovenie prakticky nič nestojí, pretože pri jeho príprave využijete odpad a vyhriatu rúru.

Ako pripraviť banánový prášok?

 

 

Banánové šupky rozložte na dosku a nakrájajte na menšie kúsky.

Ovocné zvyšky dáme na plech pokrytý papierom na pečenie a sušíme v predhriatej, najlepšie už vypnutej vyhriatej rúre 20-30 minút.

 

 

Oplatí sa to urobiť napríklad hneď po vybratí cesta alebo mäsa z rúry na večeru, aby ste neplytvali energiou.

Suché časti šupky treba rozmixovať na prášok alebo postrúhať na strúhadle.

Výsledný prášok nasypte do vody a zalejte ako obvykle – najlepšie raz za 1-2 týždne.

 

 

Môžete ním posypať aj zem v hrnci.

Malo by sa však pamätať na to, že živiny pre orchidey sa používajú iba počas vegetačného obdobia.

Zvyčajne to trvá od začiatku apríla do konca septembra.

 

 

Vo zvyšných mesiacoch sa oplatí použiť čerstvú banánovú šupku, ktorá po rozotretí listov posilní a rozžiari.

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn