zdravetipy_transparent-horizontal-pozitiv

Vyčistite si pľúca vďaka tomuto prírodnému receptu: Vysoko účinný aj pri kašli a respiračných ťažkostiach!

Ak vás trápi kašeľ, či zahlienené pľúca, vyskúšajte tento prírodný recept so zázvorom.

 

 

Príroda ponúka veľa darov, ktoré môžu byť užitočné v boji proti rôznym chorobám.

Tento recept je darom z nebies, preto si ho určite poznačte.

 

 

Postupujte podľa tohto návodu z youtube kanála meine leckere küche.

Účinný nápoj proti kašľu a na čistenie pľúc

Potrebujeme:

kúsok zázvoru

1 l vody

2 klinčeky

1 PL šalvie

1 citrón

1 ČL škorice

1 PL medu

Postup:

Ako prvé si očistíme zázvor a nakrájame ho na malé kúsky. 

 

 

Vložíme do hrnca, zalejeme vodou a povaríme 10 minút od zovretia. 

Pridáme klinčeky, aj lyžicu šalvie.

Prikryjeme a necháme 30 minút lúhovať.

Po uplynutí tejto doby si vytlačíme citrón a nalejeme ho do odvaru.

 

 

Nakoniec primiešame ešte lyžičku škorice, precedíme cez sitko a dosladíme medom. 

Tento nápoj je veľmi užitočný pri liečbe bronchitídy, na čistenie pľúc od hlienov a posilnenie imunity.

Odporúča sa konzumovať tento nápoj 3-krát denne pred jedlom. 

Harmančekový odvar

 

 

Do šálky si nasypeme 1 polievkovú lyžicu sušeného harmančeka. 

Zalejeme vriacou vodou a necháme lúhovať 20 minút. 

Následne harmančekový čaj precedíme a pridáme lyžičku medu. 

Harmančekový čaj zlepšuje pamäť, zrýchľuje metabolizmus a upravuje hladinu cukru v krvi. 

Tento čaj má tiež antibakteriálne účinky a odstraňuje vnútorné zápaly. 

Klinčekový nápoj s bobkovým listom, červenou cibuľou a rozmarínom

 

 

Klinčeky sa odpradávna používali ako korenie, ale aj v prírodnej medicíne na uľahčenie dýchania a pri ochoreniach dýchacích ciest.

Potrebujeme:

hrsť klinčekov

8 bobkových listov

2 vetvičky rozmarínu

2 červené cibule

1 citrón

vodu

Postup:

 

 

Do hrnca si nasypeme asi hrsť klinčekov, pridáme bobkový list, aj vetvičky rozmarínu.

Červená cibuľa je bohatá na cenné minerály a vitamíny, má antimikrobiálne vlastnosti a hlavný prínos majú najmä vrchné vrstvy cibule.

Zalejeme vodou.

 

 

Necháme zovrieť. 

Cibuľu si ošúpeme, rozložíme ju na vrstvy a pridáme do odvaru. 

 

 

Varíme asi 5 – 7 minút, potom odstavíme a necháme vychladnúť.

Precedíme do vhodnej nádoby, pridáme citrónovú šťavu a pijeme denne vždy po jedle.

Uchovávame v chladničke maximálne po dobu 2 dní. 

 

 

Viac informácií sa dozviete v priloženom videu TU.

Veľa zdravia!

 

 

 

Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie tipy pre zdravie