Výborné cestoviny s kyslou smotanou a špenátom – obed z jedného kastróla.
Postup:
25 dkg penne cestovín
30 dkg zmrazeného špenátu
1 ks. kuracie prsia (môžete nahradiť šunkou)
1 cibuľa
cesnak
soľ
korenie
2 dl kyslej smotany
oregano
olej
strúhaný syr – podľa chuti
Postup:
Cestoviny uvaríme v slanej vode – nemusia byť celkom al dente. Kuracie mäsko (alebo šunku) nakrájame na drobno a opečieme na cibuľke a troche oleja – vyberieme z panvice. Do tej istej panvice dáme špoenát s trochou vody a krátko orestujeme spolu s cesnakom. Nakoniec do zmesi vrátime aj mäsko, smotanu a premiešame. Všetko to preložíme do vylastenej zapekacej misy, posypeme syrom a necháme zapiecť 15-20 minút.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)