plny-hrniec_transparent_negativ.png

Výborný tvarohový krémeš, tento dezert si každý zamiluje!

Tento koláč máme doma veľmi radi.

Je nesmierne jemný, lahodný a krémový. Za mňa úplne najlepší dezert z tvarohu, aký poznám.

Navyše, jeho príprava je skutočne jednoduchá a zvládnete ju hravo.

 

 

Potrebujeme:

Cesto:

300 g polohrubá múka

150 g práškový cukor

5 g prášok do pečiva

1 vajce

150 g maslo

Krém:

500 g tvaroh

120 g práškový cukor

500 ml mlieko

100 ml olej

40 g puding vanilkový

1 vajce

4 žĺtky

Sneh:

6 bielok

6 lyžíc cukru

štipky soľ

Postup:

Ja som krém robila len z polovičného množstva tvarohu a pudingu, odporúčam však držať sa uvedeného množstva prísad, aby bol krém krásne vysoký.

Pripravíme si cesto:

 

 

V miske zmiešame všetky prísady.

Pripravíme si pelch, ktorý vymastíme a vysypeme múkou.

Cesto rovnomerne navrstvíme na plech.

Rotiahneme ho až po okraje (ruky namáčame do teplej vody aby sa nám cesto nelepilo na prsty).

Krém:

 

 

Všetky suroviny zmiešame v jednej nádobe tak aby sa dobre spojili.

Takto pripravenú krémovú zmes rovnomerne vylejeme na cesto uložené na plechu.

Vložíme do vyhriatej rúry.

Pečieme na 200 stupňoch cca 20 minút.

Potom teplotu znížime na 150 stupňov a pečieme ešte cca 5 minút, pokiaľ nezačnú jemne hnednúť okraje.

Sneh:

 

 

Z bielok a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh.

Po upečení plech vyberieme z rúry.

Sneh preložíme na celý povrch koláča.

 

 

Stierkou sneh upravíme, aby nebol rovný.

Vložíme naspäť do rúry dopiecť pri teplote 150 stupňov približne asi 10 minút, kým nezačne sneh na povrchu jemne hnednúť.

Necháme mierne vychladnúť, krémeš sa sám odlepí od okrajov.

 

 

A tvarohový krémeš nakrájame na kocky.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes